Haberler

11. Türkiye Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Programda konuşan Nuh'un Gemisi Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Santor, UDEF'in kuruluş amaçlarından bahsetti.

Santor, "UDEF, uluslararası öğrenci derneklerinin kurulmasını teşvik etme, uluslararası öğrenci algısının kamuoyunda sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için çalışmak, uluslararası öğrencilerin eğitim, sağlık, oturum izni konularındaki sıkıntıları ile ilgilenmek ve bu sıkıntıların çözümü için devlet kurumlarıyla işbirliği yapmayı kendine misyon olarak belirlemiş bir federasyondur." diye konuştu.

UDEF'in çatı organizasyonunda 75 uluslararası öğrenci derneği bulunduğunu da anlatan Santor, şöyle konuştu:

"Uluslararası öğrenciler bu yıl da yıl boyunca kendisine ensarlığı gösteren genelde tüm Türkiye halkına, özelde ise Ağrı halkına bir günlüğüne de olsa ülkelerini tanıtmak, onlara damak lezzetlerinden tattırmak ve güler yüzleriyle kardeşliklerini göstermek istiyor."

UDEF Temsilcisi Erlan Bainov ise uluslararası öğrencinin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları ve kendi ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamak üzere buluşmayı, bu yıl 41 ülke 75 farklı şehirde gerçekleştirdiklerini anlattı.

"41 farklı ülkede, 75 ayrı şehirde 203 ülkeden onbinlerce öğrenci, bini aşkın ülke standı ve 80 farklı etkinlikle dünyayı Türkiye'ye taşıyacak." diyen Bainov, şöyle konuştu:

"Son olarak 75 şehirde yaptığımız bu büyük organizasyonun finalini de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle 12 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan uluslararası öğrencilerin ve milletimizin teveccühüyle, İstanbul'da tertip edilecektir."

Etkinlik, programa katılan öğrencilerin kültürlerine ait halk oyunları, müzik, şiir ve yöresel yemekleri tanıtmasıyla son buldu.

Programa, idari ve akademik personel ile Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title