Haberler

1 Numaralı Seribaşı Nadal Elendi

Sezonun 2. 'Grand Slam' Mücadelesi Olan 108. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası'na, 4. Tur Maçlarıyla Devam Edildi.

Sezonun 2. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 108. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası'na, 4. tur maçlarıyla devam edildi.

Başkent Paris'teki Stade Roland Garros'da düzenlenen ve toplam 16 milyon 150 bin 460 Avro ödüllü turnuvanın 8. gününde, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İspanyol tenisçi Rafael Nadal, turnuvaya veda ederek, hayranlarını şoke etti.

Pekin-2008'de tek erkekler şampiyonu olduktan sonra, İsviçreli tenisçi Roger Federer'in 4.5 yıllık liderliğini elinden alarak dünya klasmanında ilk sıraya yerleşen, bu yılki Avustralya Açık'ta şampiyon olan, 4 Roland Garros, 1 de Wimbledon şampiyonluğu bulunan Nadal, 23 numaralı seribaşı İsveçli rakibi Robin Soderling'e 3-1 yenilerek, turnuvadan elendi. Dünyanın 1 numaralı tenisçisi, 2005 yılından bu yana bu turnuvada ilk kez bir maç kaybetmiş oldu.

Geçen yılki Roland Garros'ta 3. turda elenen, ABD Açık'ta ise final oynayan 3 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray de 13 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic'i 3-0 yenerek, tur atladı. Kariyerinde ilk kez Roland Garros çeyrek finaline yükselen Murray, 12 numaralı seribaşı Şilili Fernando Gonzalez ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

8 numaralı seribaşı İspanyol Fernando Verdasco da 10 numaralı seribaşı Nikolay Davydenko'ya 3-0 yenilerek, çeyrek final şansını kaybetti.

12 numaralı seribaşı Şilili Fernando Gonzalez ise 30 numaralı seribaşı Rumen Victor Hanescu'yu 3-0 yenerek turu geçmeyi başardı.

Tek bayanlarda ise geçen yıl Roland Garros'ta, bu yıl da Avustralya Açık'ta final oynayan, dünya klasmanında bayanların lideri, 1 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina, Fransız Aravane Rezai'yi 2-0 mağlup ederek, kolayca çeyrek finale çıktı.

8 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic ise 9 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka'ya 2-0 yenilerek elendi.

20 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova da 29 numaralı seribaşı Macar Agnes Szavay'i 2-0 yenerek, tur atlayan diğer bir isim oldu.

Bayanlar dünya klasmanında geçen yıl ilk sırada yer almasına karşın, omuzundaki sakatlık nedeniyle Avustralya Açık'ın yanı sıra, birçok turnuvaya katılamadığı için 126. sıraya dek düşen Rus Maria Sharapova da 25 numaralı seribaşı Çinli Na Li'yi 2-1 yenerek, çeyrek final hakkını elde etti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title