Haberler

Zeki Müren Doğumgününde Konserle Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren, Doğum Gününde, Yaşamının Son Yıllarını Geçirdiği Bodrum'da Şarkılarla Anıldı. Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Tarafından Düzenlenen Konseri Yaklaşık 500 Kişi Dinledi.

Sanat Güneşi Zeki Müren, doğum gününde, yaşamının son yıllarını geçirdiği Bodrum'da şarkılarla anıldı. Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen konseri yaklaşık 500 kişi dinledi.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'ndeki Türk Musikisi Konseri'nde, 1931 yılında doğan ve 1996 yılında yaşamını yitiren Zeki Müren'in sevdiği ve bestelediği şarkılar seslendirildi. Konseri Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, Osman Simav ve Mehmetçik Vakfı'ndan Albay Alaatin Torun ile Müze Müdürü Ayser Özbulut da izledi.

Şef Ahmet Sabancı tarafından yönetilen Bodrum Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu, 'Gel Ey Denizin Nazlı Kızı', 'Zehretme Hayatı', 'Samanyolu', 'Fikrimin İnce Gülü', 'Kır Atıma Bineyim', 'Bir Sabah İstiyorum', 'Tekrar Bana Dönsen', 'Hayat Bazen Tatlıdır', 'Nereden Sevdim O Zalim Kadını', 'Unutulmaz Adınla' ve 'Sarmaşık Gülleri' isimli şarkıları, seslendirdi, seyirciler coşkuyla eserlere eşlik etti.

Solistlerden Ruhat Yalım, Belma Çarga, Türker Çarga, Tamer Çarga, Ahmet Berkmen, Seliha Özonuç, Asuman Akhun ve Mehmet Kürşat Güzel, sesleri ve yorumlarıyla alkış aldı. Sanat Güneşi'nin yıllar geçtikçe daha da büyük bir coşkuyla anılacağını belirten Zeki Müren Müzesi Müdürü Ayser Özbulut ''Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Sanat Güneşi Zeki Müren'i doğum ve ölüm yıldönümünde sevdiği şarkılarla anmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz konserlerle Zeki Müren'in sevdiği ve bestelediği şarkıları sevenlerine dinleterek onun eserlerini, düşüncelerini ve sanatının yüceliğini gelecek nesillere aktararak yaşatmaya çalışıyoruz'' dedi.

Sezer ŞAHİNDAŞ/BODRUM (Muğla), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title