Haberler

Yunan Heyeti Kuşadası’nda

Sisam Adası Vali Yardımcısı Başkanlığındaki Yunan Heyeti Kuşadası’nda Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu.

Sisam Adası Vali Yardımcısı başkanlığındaki Yunan heyeti Kuşadası’nda çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret eden Yunan heyeti ile yapılan görüşmeler sonunda, Kuşadası ile Sisam adası arasında ticaretin artırılması ve kışın feribot seferleri yapılması için görüş birliğine varıldı. Bu arada, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Kuşadası-Sisam Festivali’nin ise Ağustos ayı sonunda düzenlenmesine karar verildi.

Çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Kuşadası’na gelen Sisam Adası Vali Yardımcısı Stella Tanos ve Yunan-Türk Dostluk Derneği Başkanı Elli Tasoula’nın da aralarında bulunduğu Yunan heyeti ilk olarak Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Atınç Otel’de gerçekleştirilen yemeğe yunan heyetinin dışında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) Başkanı Ali Can Turan katıldı. Yunan heyeti, Kervansaray’daki bir kokteylde de Aydın Valisi Mustafa Malay ile bir araya geldi.

Yunan heyeti daha sonra Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından karşılanan Yunan heyeti, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Sisam Vali Yardımcısı Stella Tanos Kuşadası’nda gördükleri ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Ağustos ayının sonunda yapılması planlanan 1. Kuşadası-Sisam Festivali’ne Kuşadası Ticaret Odası’nın verdiği desteğe teşekkür ederek, “Bu festivalde iki komşunun arasındaki ticaret ile dostluğun gelişmesinde önemli bir adım atılacak” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da Kuşadası ile Sisam adası arasındaki ilişkilerin gelişmesinden dolayı büyük memnunluk duyduklarını belirterek, “Festival ilişkilerin gelişmesinde önemli bir ayak olacak. Festivalin gerçekleşmesine Ticaret Odası olarak her türlü desteği vereceğiz. Bunun yanında, dostluğumuz gelişirken, aramızdaki ticaretin de gelişmesini hedefliyoruz ve Kuşadası ile Sisam arasındaki ticaretin gelişmesine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Bu arada, Kuşadası ve Sisam heyetleri arasında yapılan görüşmelerin ardından ticaretin gelişmesi ve kış aylarında da Kuşadası ile Sisam arasında özellikle hafta sonları feribot seferlerinin düzenlenmesi için görüş birliğine varıldı. Sisam Vali yardımcısı Stella Tanos, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan’ın da içinde bulunacağı heyeti Mayıs ayı içerisinde Sisam adasına davet etti.

(ZH-İK) 14.04.2008 19:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title