Haberler

Yozgat'ta "Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı"

YOZGAT (AA) – Yozgat'ta "Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı" düzenlendi.

YOZGAT (AA) – Yozgat'ta "Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı" düzenlendi.

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Altınpınar, uyuşturucu kullanım yaşının her geçen yıl biraz daha düştüğünü söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede tüm kurumlara, sivil toplum örgütlerine ve bütün vatandaşlara görev düştüğünü ifade eden Altınpınar, "Çalıştayda önemli fikirler çıkacaktır. Bu veriler ışığında basit ve etkili çözümler ortaya çıkacağına inanıyorum." dedi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan da uyuşturucuyla mücadelede alınması ve izlenmesi gereken tedbirlerin masaya yatırıldığını bildirdi.

Karaarslan, uyuşturucu kullanımının büyük halk sağlığı problemlerinden biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle son yıllarda kullanım yaşları da aşağı doğru düşmektedir. Türkiye genelinde Türkiye Uyuşturucu Eylem Planı hazırlanmıştı. Biz de bu kapsamda ilimizde İl Eylem Planı hazırlamak için bir çalışma yapıyoruz."

İki oturumda gerçekleşen çalıştay neticesinde, ortaya çıkan fikir başlıklarına göre kayıt altına alınarak, bu fikirler doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla yeni bir mücadele eylem planı oluşturulacağı belirtildi.

Çalıştaya, Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Altınpınar, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, ilgili kurum görevlileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve il uyuşturucu ile mücadele kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Altınpınar Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title