Haberler

Yozgat'ta Çiftçiye Kuraklık Desteği Müracaatları Başladı

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Kuraklıktan Zarar Gören Çiftçilerin, Verilen Desteklerden Yararlanabilmeleri İçin 31 Temmuz 2007 Tarihine Kadar Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine Müracaat Etmeleri Gerektiğini Söyledi.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, kuraklıktan zarar gören çiftçilerin, verilen desteklerden yararlanabilmeleri için 31 Temmuz 2007 tarihine kadar Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, ilkbahar döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle ürünleri, yüzde 25 ve üzerinde zarar gören çiftçilere kuraklık desteği verileceğini belirterek, "Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan kararname kapsamında, kuraklıktan zarar gören buğday, arpa, fiğ ve korunga ürünlerine destek sağlanacak. Ayrıca banka ve tarım kredi kooperatiflerinden kredi kullanan çiftçilerin borçları ise bir yıl ertelenecek. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimizin arazilerde yaptığı kuraklık tespit çalışmaları tamamladı. İl genelinde yüzde 25'ten başlayan kuraklık bazı köylerde yüzde 50'ye ulaşmış durumda. Yapılan bu çalışmalar Çiftçi Kayıt Sistemi’ne aktarılarak güncelleştirilecek. Kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, 31 Temmuz 2007 tarihine kadar, ilgili banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine şahsen müracaatta bulunmak zorundadır" dedi.

Kuraklık nedeniyle çiftçiye verilen desteğin tohumluk bedeline denk geldiğini vurgulayan Ertuğrul, buğday için dekar başına 15 YTL, arpa ve korunga için 12 YTL, fiğ için de 20 YTL destek sağlanacağını sözlerine ekledi.

(ÖE-ATÖ)

12.07.2007 15:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title