Haberler

Ygs Sonuçları Açıklandı

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Özel Rahime Batu Fen Lisesi ve Hügem Dershaneleri öğrencisi Ayşe Merve Güngör, Türkiye 9'uncusu oldu.

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Özel Rahime Batu Fen Lisesi ve Hügem Dershaneleri öğrencisi Ayşe Merve Güngör, Türkiye 9'uncusu oldu.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul ve Hügem Dershanesi yöneticisi Erhan Yıldırım, okulda düzenlediği basın toplantısında, dereceye giren Güngör'ü kutladı.

Ercul, üniversiteye giriş sınavında önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, sınav sonuçlarına göre öğrencileri Ayşe Merve Güngör'ün Türkiye 9'uncusu ve Malatya birincisi olduğunu söyledi. Ercul, lisans yerleştirme sınavında da öğrencilerine gereken desteği vereceklerini belirtti.

Hügem Dershaneleri yöneticilerinden Erhan Yıldırım da, sınavda başarı elde etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sınavda soruların 157'sini doğru cevaplayarak 495 puanla Türkiye 9'unculuğunu elde eden Güngör de, başarısında okulun, dershanenin ve öğretmenlerinin büyük emeği olduğunu kaydetti.

4 yıldan beri çok düzenli bir şekilde çalıştığını anlatan Güngör, "Bu emeğin karşılığını aldığımız için de çok mutluyuz. Bu başarıyı ben kazanmış olabilirim, ama sınıfımdan herkes kazanabilirdi. Şimdi kürsüde ben duruyorum, ama tüm arkadaşlarım bu başarıyı hak ediyordu. Ailem bu konuda işi bana bıraktı. Bana gerekli ortamı hazırladılar. Ben çalıştım. Onların hep desteğini gördüm" diye konuştu.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Erhan Yıldırım Malatya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title