Haberler

Typ Kapsamında 270 Orman İşçisi Alınacak

İŞKUR İl Müdürü İsmail Deveci, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Bucak ve Çeltikçi ilçelerinde ikamet eden 270 kişinin orman işlerinde çalıştırılmak üzere işe alınacağını açıkladı.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Deveci, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Bucak ve Çeltikçi ilçelerinde ikamet eden 270 kişinin orman işlerinde çalıştırılmak üzere işe alınacağını açıkladı.

Deveci, Bucak Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Bucak Orman Müdürlüğü ile TYP çerçevesinde sözleşme imzaladıklarını söyledi. Bu kapsamda Bucak ve Çeltikçi ilçelerinde ikamet eden 270 kişinin işe alınacağını belirten Deveci, şöyle konuştu:

"270 kişi 6 ay süreyle 2 ay dikim, 4 ay bakım olmak üzere orman teşkilatımızda çalışacaklar. Bu kişiler sigortalı olarak görev yapacak. Ormanların, bakımı, dikimi, çevresinin temizliği konusunda yardım edecekler. Gördüğünüz gibi genelde bayanlar müracaat ediyor. TYP'yi uzun yıllardır yapıyoruz. İlk defa orman için uygulandı. Biz duyurumuzu internet sitemizden yayınladık ama yeterli sayıya ulaşamadık. Günlük müracaatlardan bu eksik kalan kişileri tamamlayacağız. Hala düşünenler İŞKUR'un Bucak şubesine müracaat edebilirler. İnternet üzerinden kayıtlarını yaptırabilirler."

Kaynak: AA / Yerel

Çeltikçi Bucak Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

niyazi taş:

insanları resmen aptal yerine koyuyorlaar bari tyçp çalışma süresini dokuz ay degilde 12 ay yapında insanlar madur olmasınlar yazık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title