Haberler

Tiyatrocu Çetin, Ayvalık'ta Vatandaşlara Kitap Dağıtıyor

Güncelleme:

Tiyatro oyuncusu Şeref Çetin, Ayvalık'ta 2005 yılından bu yana vatandaşlara ücretsiz olarak kitap dağıtıyor.

Tiyatro oyuncusu Şeref Çetin, Ayvalık ilçesinde 2005 yılından bu yana vatandaşlara ücretsiz olarak kitap dağıtıyor.

İlçe merkezinde, çay bahçeleri, iş yerleri, kıraathaneler ve sahil bandındaki vatandaşlara, kendi imkanlarıyla temin ettiği kitapları dağıtan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği halkı kitap okumaya teşvik amacıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Çetin, şöyle konuştu:

"Özellikle internetin hızla yaygınlaşmasının ardından toplumumuzda kitap okuma oranı hızla düşüş trendi içine girdi. Bırakın kitap okumayı, gazete ve dergi okuyuculuğu bile inanılmaz düştü. Halkımızın okuma alışkanlığı neredeyse sona erdi. Şeref Çetin Tiyatrosu Topluluğunu teşkil eden arkadaşlarımla bu duruma çok üzülüyoruz. Çünkü okuyan toplumun, sorgulayan ve bilinçli bir toplum haline dönüşebileceğine inanıyoruz. Kitabın kültür ve bilgi birikimi yüklü olması nedeniyle okuyan toplumun aydınlanabileceğine inanıyoruz. Bundan dolayı da 2005'ten itibaren bu çalışmamızı tüm hızıyla sürdürüyoruz." - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title