Haberler

Ticari Taşıt Sürücülerine Src ve Yetki Belgesi Uyarısı

Ordu'nun Fatsa İlçesi Şoförler Odası Başkanı Mesut Bıçakcı, Ticari Taşıt Sürücülerine Yeni Kanunlaşan Src ve Y Türü Yetki Belgesi Konusunda Uyarılarda Bulundu.

Ordu'nun Fatsa İlçesi Şoförler Odası Başkanı Mesut Bıçakcı, ticari taşıt sürücülerine yeni kanunlaşan SRC ve Y Türü Yetki Belgesi konusunda uyarılarda bulundu.

Fatsa Şoförler Odası Başkanı Mesut Bıçakcı, daha önceden ticari taşıt sürücülerinin taşıt kullanma belgesi olduğunu belirtti. Bıçakcı, "Bunlar Ulaştırma Bakanlığı tarafından iptal oldu. Bunun yerine mesleki yeterlilik belgesi adı altında SRC Belgesi gündeme geldi. Ocak ayı itibariyle odamıza gelen genelgede ehliyetlerin durumuna göre SRC belgesi zorunluluğu getirildi. 'C, D ve E sınıfı ehliyetli olanlar' diye 3 kısma ayrıldı. Şoför arkadaşlarımızdan belge alıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bu işi Gazi Üniversitesi'ne devretti. 'Şoför ve esnaf arkadaşlarımız mağdur olmasın' diye onların adına biz belge doldurup bankalara paralarını yatırıyoruz ve Gazi Üniversitesi'ne gönderiyoruz. Bu işlemi her ticari taşıt sürücüsünün yapması lazım" dedi.

Trafik polisleri ve jandarma timlerinin yaptıkları denetimlerde SRC Belgesi'ni sorduğunu, bu belgenin 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olduğunu kaydeden Bıçakcı, "Şoför arkadaşlarımız mağdur olmak istemiyorlarsa bu uyarımızı dikkate alsın" diye konuştu.

Daha önceden İlçe Trafik Komisyonu'ndan M plakasına Güzergah Belgesi çıktığını da hatırlatan Bıçakcı, "Bu belgeyi şimdi Bakanlığımız değiştirdi. Bunun yerine Yetki Belgesi adı altında Y Türü Yetki Belgesi çıktı. Bunun anlamı M plakası olan bir şoför arkadaşımız örneğin Fatsa-Çamaş Hattı'na gidiyorsa yetki belgesi almak zorunda. Bunun dışında bir güzergaha gidemez. Yetki belgesi olmayan ticari taşıt sürücülerine 500 YTL ceza kesiliyor ama korsan olarak bu işi yapanlara 5 bin YTL ceza kesiliyor ve 15 gün arabası bağlanıyor. Yetki belgesi olmayanlar biran önce belgelerini alsınlar" çağrısında bulundu.

(MY-AG-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title