Haberler

Tarsus'ta Mesleki Eğitim Kursları

İş ve İşçi Bulma Kurumu Tarsus Şubesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce İşsiz Gençlere Yönelik 'Elektrik Tesisatçısı', 'Elektrik Monitörü', 'Elektronik Monitörü' ile 'Endüstriyel Bakım Onarım Elektronikçisi' Kursu Açıldığı Bildirildi

İş ve İşçi Bulma Kurumu Tarsus Şubesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce işsiz gençlere yönelik 'Elektrik Tesisatçısı', 'Elektrik Monitörü', 'Elektronik Monitörü' ile 'Endüstriyel Bakım Onarım Elektronikçisi' kursu açıldığı bildirildi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu Tarsus Şube Başkanı Ali Çekerbiçer, kursların açılış törenindeki konuşmasında, 'İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında açılan kurslarla amaçlarının, vasıfsız iş gücünün meslek kazandırılarak vasıflı hale getirilmesi ve iş olanağı sağlanması olduğunu kaydetti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde verilecek kursların her birine 20 kişinin katıldığını, kurslarının 120 gün, süreceğini anlatan Çekerbiçer, şunları kaydetti:

'Kursiyerlerimizi kayıtlı işsizlerden mülakat yönetimiyle seçtik. Teorik ve pratik bilgilerin verileceği kursiyerlerimize günlük 15 TL de ücret ödeyeceğiz. 'Elektrik Tesisatçısı', 'Elektrik Monitörü', 'Elektronik Monitörü' kursuna katılanlar 600 saat, 'Endüstriyel Bakım Onarım Elektronikçisi' kursuna katılanlar ise 300 saat kurs görecekler. Kursiyerler iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı olacaklar.'

Çekerbiçer, kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge verileceğini kaydetti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Erhan Bozkurt ise bu tür kursların mesleki ve teknik eğitime önemli katkı sağlayacağını belirterek,' Toplam kalite felsefesini benimsemiş bir okul olarak her zaman ve her yerde mesleki eğitimin olması gerektiğine inanıyoruz.' diye konuştu.

Bozkurt, kursların 27 Ağustosta sona ereceğini sözlerine ekledi.

(ACE-AYC-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title