Haberler

Tarihi "Ortaköy Hamamı"nın içler acısı hali vatandaşları üzüyor

Güncelleme:

Tarihi "Ortaköy Hamamı"nın içler acısı hali vatandaşları üzüyor Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı, merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan tarihi "Ortaköy Hamamı"nın içler acısı durumu vatandaşları üzüyor.

Tarihi "Ortaköy Hamamı"nın içler acısı hali vatandaşları üzüyor

IĞDIR - Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı, merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan tarihi "Ortaköy Hamamı"nın içler acısı durumu vatandaşları üzüyor.

Türkiye'nin Nahçıvan-Ermenistan ve İran sınırı olan Aralık ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde yer alan ve birçok toplumun izlerini taşıyan tarihi hamam yıkılmaya terk edildi. 1890'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen tarihi hamam için 2016 yıllarında köylü tarafından restore edilmesi için başvuruda bulunulduğu halde bir sonuç alınamadı. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği hamamdan köylüler de umudu kesmiş durumda. Birçok toplumun izlerini taşıyan tarihi hamamın şahıs arazisinde ve tüzel kişiliğe ait olduğu öğrenilirken, miras sahiplerinin de köye birkaç defa geldiği ve mirası satmak istediği iddia edildi.

Mahalle sakinlerinden Seyfettin Taşdemir, hamamın Ermeni ustalar tarafından yapıldığını belirterek, "Ben 1955 doğumluyum, ben gözümü açtım bu hamam iyi şekildeydi. Şimdi ise yıkılmış, dağılmış 1963'te mi 65'te mi onu onardılar. 1-2 sene faaliyet gösterdi, daha sonra bırakıp gittiler. Babaların mirasıydı, Kağızmanlı müteahhit adam geldi, bir iki sene çalıştırdı. Ondan sonra bırakıp gitti. Benim bildiğim, duyduğum kadarıyla bunun sahibi geçmişte Ermenistan'a gidip geliyorlarmış, develer varmış, at arabaları varmış. Onlarla gidip bu betonu, taşı, harcı hepsini devenin sırtında benim duyduğuma göre getirmiş. Bunu yapan usta Ermeni ustasıymış" dedi.

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi internet sayfasında hamam ile bilgi verilirken, "Kaymakamlığının girişimleri sonucu onarımdan geçirilerek kullanılmıştır. Onarımdan sonra bir süre daha faal olan hamam, daha sonra terk edilerek yıkılmaya bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi.

(ERZ-AT-ŞG-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aralık Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title