Haberler

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Konya iş dünyası Taksim Gezi Parkı'ndan başlayarak, Türkiye'ye yayılan olayların bitirilmesi çağrısında bulundu.

Konya iş dünyası Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak, Türkiye'ye yayılan olayların bitirilmesi çağrısında bulundu.

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD ve DERSİAD Konya şubeleri ile AKTİSAD tarafından yapılan ortak açıklamada, son günlerde Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak birçok ile yayılan protestolar ve sonrasında yaşanan olayların iş dünyasınca üzüntüyle izlendiği belirtildi.

Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, hükümet ve siyasi parti temsilcilerinin olaylara sağduyulu yaklaştıkları vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bizler iş alemi temsilcileri olarak her zaman demokratik tepkilere ve fikir hürriyetine saygılı olmamıza rağmen, olayların kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına açık olmasından endişe duymaktayız. Samimi vatandaşlarımızın demokratik taleplerinin, suç unsurlarıyla gölgelenmesine izin verilmemelidir. Dünyada yaşanılan ekonomik krizle birlikte Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yakın zamandaki siyasi istikrarsızlıklara rağmen, büyük bir başarı göstererek dünyada hızla ilerleyen Türkiye ekonomisine zarar verecek bu olayların bir an önce bitirilmesini istiyoruz."

Olayların yaşandığı haftada borsanın değer kaybının 33 milyar doları bulduğuna işaret edilen açıklamada, "Olayların devam etmesiyle yeni yatırımların tehlikeye gireceği gibi, başlayan turizm sezonunda önemli kayıplarımız olacaktır. Türkiye son yıllarda yakaladığı ekonomik ve siyasi başarının ardından gelen yurt dışı kaynaklı provokasyonlara gerekli cevabı verebilecek güce erişmiştir. Son bir haftada yaşanan olaylar milletimizin sağduyusu ile atlatılacaktır. Türkiye'nin başarısını gölgelemeye çalışan her türlü girişime fırsat verilmeyeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır" ifadeleri kullanıldı. -

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taksim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title