Haberler

Sultangazi Belediyesinden "Çöp Deyip Geçme Harekete Geç" etkinliği

Güncelleme:

Sultangazi Belediyesi, 18-26 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında ilçedeki okullarda geri dönüşüme dikkati çekmek için "Çöp Deyip Geçme Harekete Geç" adlı animasyon filmini, öğrencilerle buluşturuyor.

Sultangazi Belediyesi, 18-26 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında ilçedeki okullarda geri dönüşüme dikkati çekmek için "Çöp Deyip Geçme Harekete Geç" adlı animasyon filmini, öğrencilerle buluşturuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, daha yaşanılabilir bir dünya için çevreye duyarlı gençlerin yetişmesi gerektiği bilinciyle hareket eden Sultangazi Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda da sıfır atık bilincinin oluşması adına çalışma yürütüyor.

18-26 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası'nda ilçe genelindeki okullarda geri dönüşüme dikkati çekmek için düzenlenen etkinlikte, "Çöp Deyip Geçme Harekete Geç" adlı animasyon filmi gösterildi.

Hafta boyunca ilçedeki okullarda gösterilecek animasyon filmi, çöpe giden atık miktarının azaltılması için atıkların ayrıştırılması gerektiğini, günlük hayatımızda küçük şeylere dikkat ederek geri dönüşüme katkı sağlanabileceğini anlatıyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, daha yaşanabilir bir dünya için önce çocukların bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ağaç yaşken eğilir diyerek okullarımızda geri dönüşüm bilinci oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık' projesine bizler de destek veriyor, bu kapsamda ilçemizde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bilinçli gençlerimizle yarınlarımız daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.

Hafta boyunca da okullarda izletilecek olan "Çöp Deyip Geçme Harekete Geç" adlı animasyon filminin yaklaşık 112 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Sultangazi Çevre Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title