Haberler

Siirt'te Girişimcilik Kursiyerlerine Katılım Belgesi Verildi

SİİRT(AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Eruh ilçesinde KOSGEB tarafından yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursiyerlerine katılım belgesi verdi.

SİİRT(AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Eruh ilçesinde KOSGEB tarafından yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursiyerlerine katılım belgesi verdi.

Eruh Konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Tutulmaz, 30 yıldır terörle anılan Eruh ilçesini, bundan sonra girişimcilerin ilçeye gelmesiyle ekonomisiyle kendinden bahseden bir ilçe haline getirmek istediklerini belirtti.

Son iki yılda Çözüm süreciyle beraber Eruh'ta önemli bir gelişme katettiklerini ifade eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Eruh, 30 yıldır terörle anılan bir ilçemiz. Maalesef kötü bir anımız var. Batıda Eruh denince terörle yanan yana geliyor. Girişimcilikle kişisel olarak kendiniz topluma, millete yaralı bir hizmet yapmış olacaksınız. Ailenizin ekonomik açıdan daha rahat bir hayat sürmesine vesile olacaksınız. Toplumda saygın biri olacaksınız. En önemlisi ilimiz ve ilçemiz açısından verimli bir girişimde bulunacaksınız. Bu alanda adım atan, verdikleri eğitimle sizleri girişimci adayı haline getiren KOSGEB yöneticileri ve sizleri tebrik ediyorum."

Tutulmaz, daha sonra KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursunu tamamlayan 30 kişiye katılım belgelerini verdi.

Verilen belge ile iş yeri açacak girişimciler, 30 bin lira hibe ve 70 bin lira geri ödemeli destek alabilme imkanı kazandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Tutulmaz Siirt Eruh Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title