Haberler

Şehzade Mehmet, Matematikte Yine Şampiyon

İzmir Özel Ege Lisesi'nin 10.'sunu Düzenlediği Matematik Yarışmasında Özel Şehzade Mehmet Koleji 9. ,10. ve 11. Sınıflarda Altın Madalya Alarak Ege'de Birinci Okul Oldu.

İzmir Özel Ege Lisesi'nin 10.'sunu düzenlediği matematik yarışmasında Özel Şehzade Mehmet Koleji 9. ,10. ve 11. sınıflarda altın madalya alarak Ege'de birinci okul oldu.

Özel Şehzade Mehmet Koleji matematikte başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ege bölgesinin seçkin okullarının katıldığı yarışmada Özel Şehzade Mehmet Koleji 9. sınıf öğrencisi İlke Güngördü, 10. sınıf öğrencisi Enes Öztürk ve 11. sınıf öğrencisi Niyazi Bali birinci olarak altın madalya kazandılar. Özel Şehzade Mehmet Koleji en yakın okula 145 puan fark atarak Ege bölgesinde matematikte en iyi okul olduğunu tekrar göstermiş oldu. Ayrıca birinci olan okulun matematik takımının hafta sonu yapılacak Akdeniz Matematik Yarışması ve TUBİTAK Matematik Olimpiyatları'na sıkı bir şekilde hazırlandığı öğrenildi.

Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara, “Özel Ege Lisesi'nin düzenlemiş olduğu matematik yarışmasına Ege Bölgesi'nin en seçkin ve başarılı okulları katılıyor. Daha önce yapılan ön elemeyi geçen öğrencilerimiz finalde de 9. ,10. ve 11. sınıflarda altın madalya alarak Egede Manisa'yı ve okulumuzu birinci yaptılar. Üç öğrencimi de kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

(ÖA) 09.04.2008 14:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title