Haberler

Şehzade Mehmet Koleji'nin Ana-baba Eğitimleri...

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin Aile Kurumunun Sağlamlaşması, Mutlu Ailelerin İyi Nesiller Yetiştirmesine Katkıda Bulunmak Amacıyla Başlattığı 'Ana - Baba Okulu' Adlı Eğitim Seminerleri Sürüyor.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin aile kurumunun sağlamlaşması, mutlu ailelerin iyi nesiller yetiştirmesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı 'Ana - Baba Okulu' adlı eğitim seminerleri sürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek ve katkılarıyla Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin düzenlediği Ana-Baba Okulu seminerlerinin bu haftaki konuğu İstanbul'dan Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Musa Sarıcı oldu. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Özel Şehzade Mehmet Koleji velilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce anne ve baba katıldı. Okul Müdürü Giray Kara'nın da bulunduğu seminerde, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Musa Sarıcı, Aile Davranışlarının Öğrencilerin Başarısına Etkisi konu başlığı altında velilere bilgiler verdi. Kendi öğrencilik yıllarından örnekler de veren Sarıcı, öğrencinin eğitim hayatındaki başarısında anne ve babaların önemli rolleri olduğunu ifade ederek, dinleyicilere çocuklarını değiştirmek yerine öncelikle kendilerini değiştirme ve geliştirmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Çocuklara, kendilerine değer verildiğini hissettirme ve küçük yaşta verilen sorumlulukların onların gelecekte başarılı ve sorumluluk sahibi bireyler haline getireceğine dikkat çeken Sarıcı, okul çağında ders çalışmayan, okula gitmek istemeyen öğrencilere uygulanacak en iyi yöntemin de, çocuğa öncelikle dersi ve okulu sevdirmek, onu soğutan engelleri tespit edip önünden kaldırmak olduğunu söyledi.

İki bölümden oluşan ve soru-cevap şeklinde geçen seminerin sonunda Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara, Musa Sarıcı'ya teşekkür etti.

Gelecek hafta yapılacak son seminerde, düzenli olarak seminerlere katılan 550 anne ve babaya törenle sertifika verilecek.

(ÖA)

23.11.2007 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title