Haberler

Şehzade Mehmet'in Ana-baba Eğitimleri Sürüyor

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin Aile Kurumunun Sağlamlaşması, Mutlu Ailelerin İyi Nesiller Yetiştirmesine Katkıda Bulunmak Amacıyla Başlattığı 'Ana - Baba Okulu' Adlı Eğitim Seminerleri Sürüyor.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin aile kurumunun sağlamlaşması, mutlu ailelerin iyi nesiller yetiştirmesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı 'Ana - Baba Okulu' adlı eğitim seminerleri sürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek ve katkılarıyla Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin düzenlediği Ana-Baba Okulu seminerlerinin bu haftaki konuğu Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitim ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ oldu. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Özel Şehzade Mehmet Koleji velilerinin de aralarında bulunduğu 500'ün üzerinde anne ve baba katıldı. Okul Müdürü Giray Kara'nın da bulunduğu seminerde, Eğitim ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ anne-baba ve çocuk ilişkileri, sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması konularında bilgiler verdi. Çocuk eğitiminin batı ülkelerine nazaran Türkiye'de daha farklı olduğuna dikkat çeken Yeşildağ, kültürel farklılıkların bunda önemli bir etken olduğunu ifade etti. Türkiye'deki aile yapısının günümüzde hala sağlam kalmasında, Anadoluya özgü değerlerin korunmasının ciddi etkisi olduğunu vurgulayan Yeşildağ, anlattığı konuyla bağlantılı hikaye ve espirileriyle seminere renk kattı. Yeşildağ, anne ve babanın çocuğa yaklaşımı, ailede merkez rolünü üstlenen annenin saygınlığı, gücü temsil eden babanın da otoritesinin oluşturulması ve korunmasıyla ilgili bilgi ve ip uçları verdi. İki bölümden oluşan ve soru-cevap şeklinde geçen seminerin sonunda Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara, Yeşildağ'a teşekkür etti.

Eğitim ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ daha sonra salon dışında satılan kitaplarından alan vatandaşlara kitaplarını imzaladı.

(ÖA)

12.11.2007 13:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title