Haberler

Şehitlikte Hüzünlü Bayramlaşma

Mersin’de Kurban Bayramı dolayısıyla şehitlikte bayramlaşma töreni düzenlendi.

Mersin'de Kurban Bayramı dolayısıyla şehitlikte bayramlaşma töreni düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bırakıp, dualar ederken şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı.

Şehitlikteki törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, AK Parti milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Alpay Ömer Uyan, merkez ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve diğer il protokol üyeleri katıldı. Ziyarette şehitlerin kabirlerini tek tek gezerek dua eden Vali Çakacak ve beraberindekiler, mezarlara karanfiller bırakıp, dualar ettiler. Çakacak ve protokol üyeleri duygulu anlar yaşayan şehitlerin ailelerini de teselli etmeye çalıştı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından da protokol üyeleri şehit aileleri ile sohbet ederek, acılarını dindirmeye çalıştılar.

"BUGÜN HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞIYORSAK BUNU ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ"

Tören sonunda açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, dini bayramların arefesinde vatandaşların mezarlıkları ziyaret ederek, dualar ettiğini ifade ederek, "Bizde hem mezarlıkları ziyaret etmek onun yanında özellikle şehitlerimizi ziyaret ederek, onların yakınları ile bayramlaşmak istedik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit ve gazi yakınlarımıza sabır diliyoruz. Tabi şehitlik bizim inancımıza göre peygamberlik makamından sonra en yüce makam. Anneler, babalar ve yakınları için evlatlarını kaybetmek kolay değil ama bu cennet vatanda bugün huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla biz millet olarak şehitlerimize, gazilerimize bu vatan uğrunda canını feda eden bu canlara ne yapsak azdır. Şehitler ve gazilerin yakınları yüce milletimizin emanetidir. Bizde hem devlet olarak hemde millet olarak bu emanetlere sahip çıkmak zorundayız. Dolayısıyla her bayramda, bayramdan önce şehitliklerimizi ziyaret ederek hem onlara dua ediyoruz hemde yakınlarını acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Mübarek bir Kurban Bayramı'nı da kutlamanın eşiğinde olduklarını belirten Çakacak, "Yarın Kurban Bayramı var. Bayramlar birliğin, beraberliğin, dostluğun, dayanışmanın, kardeşliğin ve barışın en güzel örneklerinin sergilendiği çok özel günlerdir. Bir bayrama milletçe erişmenin huzurunu yaşıyoruz. Hem Mersinli hemşehrilerimin hem tüm milletimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Huzur içerisinde, sevdikleriyle, yakınlarıyla el ele gönül gönüle bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Kurban Bayramı Ak Parti Akdeniz Yerel Haberler

title