Haberler

Zam sonrası fiyatlar 700 bine kadar çıkmıştı! Rekabet Kurumu 13 özel okul hakkında soruşturma başlattı

Güncelleme:

Özel okullara yüzde 65 oranında zam gelmesi sonrasında sosyal medyada yıllık fiyatların 700 bin liraya kadar çıkması tepkilere neden olmuştu. Bu gelişme sonrası harekete geçen Rekabet Kurumu, İstanbul ve Ankara illerinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 13 özel okul hakkında soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 2023-2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıklamasının ardından fırsatçılık yaptığı öne sürülen bazı kurumlar için harekete geçildi. İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar ve Türkiye Özel Okullar Derneği hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILAN OKULLAR

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 23 Kasım 2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Ankara ve İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren;

  • Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi,
  • Özel Saint Benoît Fransız Lisesi,
  • Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi,
  • Özel Saint Michel Fransız Lisesi,
  • Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi
  • ABC Koleji Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi,
  • Aydın Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri İnş. Tic. ve San. AŞ,
  • Çözüm Dergisi Yay. Tic. Ltd. Şti.,
  • ESS Eğitim Hizmetleri AŞ,
  • Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar İnş. Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti.,
  • Özel Arı Eğitim ve Öğretim San. Tic. AŞ,
  • Sınav Basın Yayın Dağıtım Org. San. ve Tic. AŞ,
  • Yükselen Koleji Eğitim AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-52/776-M(1) sayı ile karar verdi.

700 BİN LİRAYA KADAR ÇIKAN FİYATLAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Özel okullara gelen zammın ardından sosyal medyada velilere gönderildiği öne sürülen bir fiyat listesi gündem olmuştu. Bu listede söz konusu okulların yıllık fiyatlarının 140 bin liradan başlayıp 700 bin TL'ye kadar çıktığı görülmüştü. Bu fiyatlar da hem velilerin hem de sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Zam sonrası fiyatlar 700 bine kadar çıkmıştı! Rekabet Kurumu 8 özel okul hakkında soruşturma başlattı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Ankara Zam Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Zeynep:

eşim özel okulda öğretmen, bu okullar 700 bin alıp öğretmene asgari ücreti reva görüyorlar yazıklar olsun..

90
4
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Bu fiyata ben olsam hic okula göndermen o para ile alirim her sene 1ev 15 senede 15ev ver kiraya otur yaşa.

35
3
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

özel okul mu bu özel soygun mu. bu ne böyle

36
0
yanıtYanıtla
Ayhan Tufan:

Hem de nasıl yazıklar olsun. Acımasız kapitalizm budur işte. Gericilerin şükür ettiği düzen!!

6
1
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Öğretmenlere gelince asgari ücret!.. Mesleklere göre alt sınır olmalı! Alt sınır yeni atanan MEB ile aynı olmalı!

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title