Haberler

Osmancık'ta Tarım Çalıştayı

Hitit Üniversitesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çorum Ticaret Borsası tarafından Osmancık’ta “Tarım Çalıştayı” düzenlendi.

Hitit Üniversitesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çorum Ticaret Borsası tarafından Osmancık'ta "Tarım Çalıştayı" düzenlendi.

Osmancık İş Adamları Derneği'nin (OSMİAD) ev sahipliğinde Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, başta çeltik olmak üzere kentteki tarım ürünlerinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Açılışta konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Ermiş, çalıştayın amacının üreticilerle Çorum tarımının sorunlarını tartışmak ve yeni bir yol haritası hazırlamak olduğunu söyledi.

Çalıştayda hazırlanacak sonuç bildirgesinin bakanlık yetkililerine iletileceğini ifade eden Ermiş, "Amacımız bir harita çıkararak, bu harita içerisinde bir yol güzergahı belirlemek. Önceliklerimizi ortaya koyalım istiyoruz. Sektörün bütün temsilcileri ile görüşmeler yapalım ve bunları bir ortak zeminde, bilim ve ilim zemininde tartışalım. Bir sonuç bildirgesi oluşturalım. Akabinde de bakanlığımızın yetkilileri ile bir toplantı yaparak bunları onlara iletelim" ifadelerini kullandı.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş da Çorum için önemli bir marka değeri olan Osmancık pirincinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, kalite ve üretimin artırılabilmesi için devlet desteğinin de artırılması gerektiğini söyledi.

Diğer tahıl ürünlerine kıyasla pirinçteki KDV'nin daha yüksek olduğunu hatırlatan Bektaş, pirinçte de KDV'nin yüzde 1 oranına indirilmesi gerektiğini savundu. Pirinçteki yüksek KDV oranının hem çiftçileri hem de sektörü olumsuz etkilediğine dikkati çeken Bektaş, şunları söyledi:

"Pirinç ve çeltikte uygulanan KDV oranının yüksek olması hepimizi olumsuz etkilemektedir. Bu oranın yüzde 1'lere çekilmesi isabetli olacak, sektörü canlandıracaktır. Çeltik ekimi için verilen devlet desteklerinin artırılması teşvik edici olacak ve üretimi artıracaktır, çeltikte devlet desteği artırılmalıdır. Çeltik üretiminin su kenarları ve ırmak boylarında yapıldığı bilindiğinden, buralarda üretim için gereken enerjinin sağlanması, enerji elde edilmesi hususunda üreticiler bilinçlendirilmeli ve desteklenmelidir."

OSMİAD Başkanı Sakin Bilge de çeltik sektöründe kayıt dışı üretimin önüne geçilmesi ve pirinç üretiminde kalitenin artırılabilmesi için KDV indiriminin önem arz ettiğini dile getirdi.

Çalıştayda çeltik üreticileri ve firma sahipleri de başta pirinç olmak üzere tarımsal ürünlerle ilgili sorun ve beklentilerini dile getirdi. Çalıştayda kentteki diğer tarım ürünleriyle ilgili beklentiler de ele alındı.

Çalıştaya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakam Vekili Ali Erdoğan, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Ziraat Odası Başkanı Mustafa Çalışkan, tarım sektöründe faaliyet gösteren firma sahipleri ve çeltik üreticileri katıldı. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Hitit Üniversitesi Ali Bektaş Osmancık Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title