Haberler

Öğrenci Konseyi Dönem Başkanını Seçti

Canik Beldesinde Bulunan İlköğretim Okulları Öğrencilerinden Oluşan 'Öğrenci Konseyi', Düzenlenen Toplantıda Dönem Başkanını Seçti.

Canik beldesinde bulunan ilköğretim okulları öğrencilerinden oluşan 'Öğrenci Konseyi', düzenlenen toplantıda dönem başkanını seçti.

Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yeni dönem başkanlığına 100. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Umut Can Aktaş seçilirken, Hacı İsmail İlköğretim Okulu'ndan Emine Şen ise başkan yardımcılığına getirildi.

Öğrenciler, toplantıya katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i sordukları birbirinden zor sorularla terletti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Osman Genç, Canik beldesini yeniden inşa etmeye çalıştıklarını, bunu yaparken de bilim adamları, sivil toplum örgütleri ve gençlerin de fikirlerini aldıklarını söyledi. Öğrenci konseylerinin belde öğrencilerinin arasındaki birlik ve beraberliği sağlamada önemli rol oynadığını dile getiren Başkan Genç, "Beldemizin geleceğinin şekillenmesinde öğrencilerimizin fikirleri çok önemli" dedi.

Yeni nesillerin bilgili ve teknolojiyi yakından tanıyan aydın bir gelecek olarak yetişmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, "Öğrencilerin daha iyi ve rahat ortamlarda eğitim alması için merkezi

hükümetimizin de desteğiyle mevcut okulların kapasitelerinin genişletilmesi ve yeni eğitim yuvalarının yapılması için uğraşlarımız devam ediyor. Canik Belediyesi olarak hedefimiz, 2013 yılında tekli eğitime geçerek, bilgi ile dolu gençler yetişmesine katkı sağlamaktır. Geleceğine yatırım yapmayan milletlerin sonu hüsrandır. Bizde bu bilinçle geleceğimize yönelik yatırımlarımız planlı bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Genç, toplantının ardından öğrencilere belediyeyi gezdirdi.

(SAM-SA)

04.05.2007 13:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title