Haberler

Mutluluğun Sırrı Neyde Gizli?

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Şube Müdürlüğü' nün düzenlediği "Psikoloji Seminerleri"nin sonuncusunda 'Mutluluk' konusu işlendi.Uzm.Psikolog Aydan Taşçı yönetimindeki sunum ilgiyle...

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Şube Müdürlüğü' nün düzenlediği "Psikoloji Seminerleri"nin sonuncusunda 'Mutluluk' konusu işlendi. Uzm. Psikolog Aydan Taşçı yönetimindeki sunum ilgiyle izlendi. Mutluluğu en genel haliyle insanın kendi hayatından memnuniyet, tatmin duyarak yaşamını sürdürmesi olarak tanımlayan Taşçı, mutlu olmanın; kişilik özellikleri, yaşam koşulları, yaşanan olaylar, imkanlar, aile, sağlık, iş ve özel hayat gibi birtakım etkenlere bağlı olduğunu belirtti.

Mutlu insanların daha sempatik, enerjik, neşeli, yardımsever olduğuna ve diğer insanlar tarafından daha çok sevildiğine ve bu nedenle de insanların mutlu olmak istediğine değinen Aydan Taşçı, "Mutluluğa ulaşmada karşımıza çıkan engeller olarak bizi mutluluğa götürdüğüne inandığımız şeylerin yanlış olması ve mutluluğun yaşam şartlarımızı değiştirmekte yattığına inanmamız. Hedonik adaptasyon insanların duygusal ve fizyolojik değişikliklere adapte olması. Bu durum kaza, ölüm, işten kovulma, boşanma gibi kötü durumlarda kabullenme sağladığı için faydalı etki yaratırken yeni bir iş, araba, ev ya da ikramiye almak gibi olumlu durumlarda ise belli bir süre sonra alışıp olayları sıradanlaştırdığı için olumsuz etki yaratır" dedi.

MUTLULUĞUN SIRRI

Mutluluğun yüzde 50 genlere, yüzde 40 amaca yönelik davranışlara ve yüzde 10 yaşam şartlarına bağlı olduğunu söyleyen Taşçı, mutlu olmanın sırrının düşüncelerde, davranışlarda,

her gün değişen hedeflerde gizli olduğuna değindi. Aydan Taşçı, mutluluğu arttıracak etkinliklerin; minnettarlığı ifade etmek ve pozitif düşünce, iyimserlik, fazla düşünmekten ve sosyal kıyaslamadan kaçınmak, iyilik yapmak, sosyal ilişkiler kurmak, başa çıkma yöntemleri geliştirmek, affetmeyi öğrenmek, yaşamın ve anın tadını çıkarmak, hedeflere odaklanmak ve düzenli fiziksel aktiviteler yapmak olduğunu vurguladı. Taşçı, mutluluğun kendiliğinden bizi bulmayacağı ve eylem olmadan mutluluk olmayacağını belirtip katılımcılara bu yönde tavsiyelerde bulunarak sunumu sonlandırdı.

(ANL

01.05.2012 10: 01: 51

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Yerel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title