Haberler

Mevlana'dan Atatürk'e

Didem Bekiroğlu Bale ve Dans Okulu 2015-2016 dönemini Atatürk ve Hz. Mevlana temalı yılsonu gösterisiyle tamamladı.

Didem Bekiroğlu Bale ve Dans Okulu 2015-2016 dönemini Atatürk ve Hz. Mevlana temalı yılsonu gösterisiyle tamamladı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriler yıl sonu gösterisinde Mevlana ve Yunus Emre'nin derlemeleri tasavvuf müziği eşliğinde sahneye konuldu. Gösterinin ikinci perdesi ise klasik bale eserleriyle devam etti.

Yılsonu etkinliğinin finalinde ise Didem Bekiroğlu Bale ve Dans Okulu öğrencileri Atatürk'ün Son Vals Belgeseli eşliğinde bir gösteri sundu. Görsel şovlarla süslenen öğrencilerin performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

En küçük yaş grubundan gençlere kadar olan öğrenciler, kostümleri, geleneksel dansları, bale gösterileri ve kareografileri ile ailelerinin ve öğretmenlerinin gururu oldu.

Bu yıl gösterinin teması olarak çok hassas bir konuyu belirlediklerini belirten okulun sahibi Didem Bekiroğlu, "Hassas bir konuydu çok okudum. Yanlış yapmaktan endişelendim. İstedim ki yozlaşmış düzende bir ışık uyandırabileyim. İstedim ki herkes kendini sorgulasın. 1000 kişinin üstünde insana kendini sorgulatabildiysem, zihinlerinde bir ışık uyandırdıysam, duygulandırdıysam ve bunları hassas çizgi üzerinde tasavvufu, klasik-modern baleyi ve tabi ki yüreğimizdeki Ulu Önder Atatürk'ü bir sahnede yaşatıp, yanlış yapmadan sunabildiysem, sanatın her alanda kullanılabileceğini, eğitim ve sanatın geleceğe yön vereceğini gösterebildiysem, çalışmadan başarının gelemeyeceğimi öğretebildiysem ne mutlu bana. Çocuklarımız geleceğimiz. Bütün çocuklar bizim. Onları değerlerini koruyan, vicdan sahibi ve çalışkan yetiştirmek, onlara değerlerimizi öğretmek boynumuzun borcu. İyilik ormanına bir tohum ektiysek ne mutlu. Keşke tüm insanlık şartları eşit olsa, keşke çocuklarımız hep gülse" dedi.

BİR SINIFI YENİLEDİ

Didem Bekiroğlu, elde edilen gelir ile Salbaş Ortaokulu'nun bir sınıfını tamamen yenileyip teknolojik donanımla modernize ettirdiklerini de dile getirdi. Her yıl farklı danslar ve gösteriler ile sahneye çıkıp kendilerini yenilediklerini de dile getiren Didem Bekiroğlu sosyal projelerin içinde yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Gösteri sonunda Salbaş Ortaokulu Müdürü Hilal Yıldız İlbay da, "Bizi ve öğrencilerimizi mutlu ettikleri için çok teşekkür ediyoruz" diyerek okullarına yaptığı destekten dolayı Didem Bekiroğlu'da teşekkür plaketi verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlana Salbaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title