Haberler

Meteoroloji Çalışanlarından İş Yavaşlatma Eylemi

Meteoroloji çalışanları ’Havacılık Tazminatı’ için iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Meteoroloji çalışanları 'Havacılık Tazminatı' için iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Büro Sen Şube Başkanı Zafer Güney, haklarını alıncaya kadar Türk Büro Sen, Büro Sen ve BES olarak 3 sendikanın ortak eylem kararı aldıklarını söyledi.

Havacılık Tazminatı'nın DHMİ kendi çalışanlarına kanuni hakları olarak ödediğini ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ödemediğini belirten Türk Büro Sen Şube Başkanı Zafer Güney, "Müdürlük çalışanlarının havacılık tazminatından mahrum bırakılması, hem çifte standarttır, hem de eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Havacılık tazminatı Meteoroloji çalışanlarının anasının ak sütü gibi helal hakkıdır. Havacılık tazminatı çalışanların yasal hakkıdır. Havacılık tazminatı Meteoroloji çalışanlarının emeğinin karşılığıdır" dedi.

Meclis seçim tatiline girmeden meteoroloji çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını isteyen Güney, "Hükümeti ve Orman ve Su İşleri Bakanı'nı çalışanların bu haklı talebine sahip çıkmaya, adım atmaya çağırıyoruz. Çağrımız karşılık bulmazsa eylemlerimiz artarak devam edecek. Meteoroloji çalışanları hakları olan Havacılık Tazminatı'nı alıncaya kadar, bu haklı mücadelelerinde sendikalarımız her zaman çalışanların yanında olacaktır" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title