Haberler

Mersin'de 23 Nisan Hazırlıkları

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Spor Müsabakalarında Kavga ve Olay Çıkmasına Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Müsaade Etmemeleri Gerektiğini Belirterek, Sporun Temel Amacının Sevgi ve Kardeşlik Olduğunu Söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, spor müsabakalarında kavga ve olay çıkmasına beden eğitimi öğretmenlerinin müsaade etmemeleri gerektiğini belirterek, sporun temel amacının sevgi ve kardeşlik olduğunu söyledi.

Ersoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, beden eğitimi öğretmenleri ile değerlendirme toplantısı yaptı. Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda, yürüyüş ve tören geçişlerinde kurallara uyulması gerektiğini vurguladı. 23 Nisan kutlamalarına 600 kişilik halk oyunları ekibi ile çıkmak istediklerini söyleyen Ersoy, beden eğitimi öğretmenlerinin, öğrencisinin kılık ve kıyafetine uygun olarak tören geçişlerini en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Okullar arasındaki müsabakalara da değinen Ersoy, "Okullar arasındaki spor müsabakalarında kavga ve olay çıkmasına beden eğitimi öğretmenleri müsaade etmemeleri gerekir. Sporun temel amacı kardeşlik ve sevgiyi aşılamaktır" dedi.

Bayrak merasimlerine önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Ersoy, öğrencilere bayrak sevgisini aşılaması gerekenlerin beden eğitimi öğretmenleri olduğunu söyledi. İstiklal Marşı'nın kanun ve yönetmeliklere uygun olarak okunması gerektiğini kaydeden Ersoy, "İstiklal Marşı bize bu cumhuriyeti emanet eden aziz şehitlerimizin kanının rengidir. Kimse bu konuda ciddiyetsizlik göstermeye kalkmasın. İstiklal Marşı'nın okunması sırasındaki disiplin ve kurallara uymak vazifesi de beden eğitimi öğretmenlerinin temel görevidir" diye konuştu.

Konuşmasında, okullardaki sosyal faaliyetlere ve egzersiz çalışmalarına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, temel olarak her öğretmenin devlete olan görevini yapması gerektiğini ve daha sonra kanunla yönetmeliklere uygun olarak sportif faaliyetlere yönelmeleri gerektiğini söyledi.

(HK-MT-Y)

13.04.2007 14:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title