Haberler

Konya'da "1 Şiir 1 Yetim" Gecesi

Güncelleme:

Gecede, geliri Afrikalı yetimler için harcanacak "Göklerin Titreyişi" adlı albümün tanıtımı yapıldı.

Kimse Yok mu Derneği ve Yağmur Dergisi organizasyonunda düzenlenen "1 Şiir 1 Yetim" isimli gecede, Afrikalı yetimler için hazırlanan "Göklerin Titreyişi" adlı albümün tanıtımı yapıldı.

Kimse Yok mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, Mevlana Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen programda, dünyada 400 milyona yakın yetim çocuğun olduğunu söyledi.

Aşcı, her 15 saniyede, bir Afrikalı çocucuğun anne babasını kaybederek yetim duruma düştüğünü belirterek, dünyada her gün 5 bin 760 çocuğun yetim kaldığını dile getirdi.

Kimse Yok mu Derneği olarak yetimlere sahip çıkmaya çalıştıklarını aktaran Aşcı, şunları kaydetti:

"Dünya üzerinde bir başına yaşam mücadelesi veren yetimlere bu kez şiirler, şairlerle el uzatıyoruz. Yetimlerin faydalanacağı bir yetimhane için yola çıkan Kimse Yok mu Derneği'nin, Yağmur Dergisi ile birlikte başlattığı '1 Şiir 1 Yetim' isimli sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimler bir araya geldi. Projede birçok şairin eserleri yer alırken, şiirleri seslendiren yorumcular da projeye ayrı bir renk katıyor. Projede yer alan şiirleri ise yine 19 ünlü isim seslendirdi. Yetimler yararına hayat bulan albüm, yetimler için derneğe yapılacak bağış karşılığında bağışçılarımıza hediye edilecek, bu albümün hiçbir şekilde satışı yapılmayacaktır."

Konuşmaların ardından sanatçılardan Mesut Baran, Talha Bora Öğe, Reha Yeprem ve Bedirhan Gökçe, okuduğu şiirlerle katılımcıları duygulandırdı.

Kaynak: AA / Yerel

Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title