Haberler

Kılıçdaroğlu 13 Nisan'da İzmir'de

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referanduma sayılı günler kala Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 Nisan günü İzmir’ geleceğini bildirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referanduma sayılı günler kala Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Nisan günü İzmir' geleceğini bildirdi. Güven, "Biz genel merkeze ayın 8'inden sonra miting yapılmasını teklif ettik. Genel merkezimiz böyle bir mitinge ihtiyaç olmadığını söyledi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 16 Nisan'da gerçekleşecek referanduma 12 gün kala kentteki çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Demokrasi Evinde yapılan basın açıklamasında, il yönetim kurulu üyeleri Salih Özçiftçi, Dilek Bilgin, Serpil Yıldırım ve Hatice Tatlı da hazır bulundu. Başkan Güven, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programına ilişkin detaylarda paylaşarak, bakanlarının kentteki temaslarını yorumladı. Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 9 Nisan'daki mitingine de değindi.

Kılıçdaroğlu 13 Nisan'da İzmir'de, ama miting yok

Güven, Kılıçdaroğlu'nun İzmir temaslarına ilişkin, "Genel başkanımızın İzmir'e gelişiyle ilgili bir belirsizlik var. CHP olarak uyguladığımız 'hayır' kampanyasında mümkün olduğunca uzlaşmacı politikalar izliyoruz. Particiliği öne çıkarmayan bir anlayış içinde propaganda çalışmalarına katılıyoruz. Parti rozetini takmıyoruz. Mümkün olduğunca miting yapmamaya karar verdik. Biz genel merkeze ayın 8'inden sonra miting yapılmasını teklif ettik. İzmir'de büyük bir miting yapalım gerekirse dedik. Genel merkezimiz böyle bir mitinge ihtiyaç olmadığını söylediler. Zaten İzmir'in miting yapmasına gerek yok. 'Evet'e karşı hayır oyları yüzde 70'leri geçmiş bir kapasite var. Biz bunu daha da arttıramaya çalışıyoruz. Şu an trend hayır'dan yana. Biz anayasayı anlattıkça ayın 16'sına kadar hayır oylarının artacağını düşünüyoruz. Açık hava mitingi yapmayacağız; ancak 13 Nisan akşamı 18: 30'da İzmir'e gelecek. İzmir'de iş dünyasıyla Kaya Termal Otel'de bir buluşması olacak. Ticaret odası, sanayi odası, borsa, EGİAD, İZSİAD gibi İzmir'in işveren kuruluşları, temsilcileri, meclis üyelerini kapsayan büyük bir buluşma olacak. Bu daha önceden iş dünyasına verilmiş bir sözdü, bu kapsamda bir program olacak. Genel Başkanımız düşüncelerini iş adamlarıyla buluşacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların son dönemlerde İzmir'deki programlara ağırlık vermesini yorumlayan Başkan Güven, "Şuan sadece İzmir'de değil Türkiye'de 'hayır' oyları baya bir önde. Zaten dikkat edilirse AKP'nin yöneticileri söylem değişikliğine girdiler" dedi.

Güven şunları söyledi:

"Tüm İzmir'de milletvekillerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, il yöneticilerimizle ve ilçe başkanlıklarımızın oluşturduğu ekiplerle, Geçmişte sağ ve milliyetçi partilerde yer almış kanaat önderleriyle, demokratik kitle örgütleriyle ve İzmirlilerle birlikte, durmaksızın 'hayır' için çalışıyoruz. CHP olarak bizler parti rozetini çıkarıp, Atatürk ve ay yıldız rozetlerimizle, elimizde Türk bayraklarıyla köy köy, sokak sokak İzmir'i arşınlıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ali Güven İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title