Haberler

Kbü'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından "Gelecek Endüstricilerin Elinde" konferansı düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından "Gelecek Endüstricilerin Elinde" konferansı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'ndaki konferansta konuşan stratejist Ufuk Peker, değişimin dünyada en çok kullanılan kelimelerden olduğunu söyledi.

Endüstri mühendisliğinin, üretim ve yönetim sistemlerindeki etkin ve verimli kullanmaya yönelik tüm çalışmaları yürüten meslek olduğunu ifade eden Peker, "Her mezun olan endüstri mühendisi bir yönetici, bir danışmandır. Bu yüzden herkes hergeçen yıl farklılık yaratmak zorundadır. Eğer gelecek bizim elimizde ise farklılık yaratabilmek için mutlaka derdimizin olması gerekir. Endüstri mühendisliğini diğer mühendisliklerden ayırmak için farklılıkların farkında olmak gerekir. Bildiğimiz konularda kendimize güvenimiz artıyor. Özgüvenin temelinde de bilgi önemlidir" diye konuştu.

Peker, endüstri mühendislerinin, mühendislerden farklı olarak odak noktası olarak insanı gördüğünü kaydetti.

Konferans sonunda KBÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fuat Şimşir ile Yrd. Doç. Dr. Muharrem Düğenci, Peker'e teşekkür belgesi verdi.

"Talha Uğurluel ile Benim Tarihim"

Kredi ve Yurtlar Kurumu Karabük İl Müdürlüğü tarafından "Talha Uğurluel ile Benim Tarihim" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki konferansta tarihçi yazar Talha Uğurluel, Topkapı Sarayı, Hırka-ı Şerif, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı, Topkapı Sarayı'nda yaşadığı yerler, Kur'an-ı Kerim'in ilk nüshaları, Peygamber Efendimizin kutsal emanetleri, şehzadelere ait namaz takkeleri konularında bilgi verdi.

Konferansın ardından KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Uğurluel'e hediye verdi.

Daha sonra Uğurluel kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA / Yerel

Talha Uğurluel Hamit Çepni Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title