Haberler

Kapadokya'ya Bayram Dopingi

Peribacaları, kayadan oyma evleri, kiliseleri ve sıcak hava balonuyla yılda yaklaşık 2,5 milyon turisti ağırlayan Kapadokya'da, Ramazan Bayramı öncesi komşu ülkelerdeki olumsuz koşullara rağmen rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

MURAT KAYA - Peribacaları, kayadan oyma evleri, kiliseleri ve sıcak hava balonuyla yılda yaklaşık 2,5 milyon turisti ağırlayan Kapadokya'da, Ramazan Bayramı öncesi komşu ülkelerdeki olumsuz koşullara rağmen rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

Kapadokya Turistik Otel ve İşletmeleri Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı süresinin az olması nedeniyle yerli tatilcilerin bölgeyi tercih edeceğini düşündüklerini belirterek, "Ramazan Bayramı tatilinin süresi kısa olduğu için Kapadokya gibi kültür merkezleri tercih ediliyor. Uzun süren tatil sürelerinde ise bu durum tersine dönerek sahile yönelmeler oluyor" dedi.

Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşanan olumsuzluklar göz önüne alındığında turist sayısında yaşanan azalmalara karşı Ramazan Bayramı'nda bölgedeki rezervasyonların arttığını aktaran Dinler, "Bölgedeki oteller rezervasyonlar alınmaya başladı. Ancak komşu ülkelerde yaşanan olumsuz tablo karşısında her ihtimali göz önüne aldığımızda Kapadokya'da otellerin doluluk oranını yüzde 80 olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

"Sıcak hava balonu için erken rezervasyon yaptırın"

Yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya'yı tercih etmelerinden pek çok neden olduğunu vurgulayan Dinler, şöyle devam etti:

"Bunların başında balon turları geliyor. Ancak ziyaretçilere sıcak hava balonuna ilginin artması nedeniyle önceden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bunun yanında turistler atlı tur, atv tur, jeep safari gibi aktiviteleri de tercih edebilirler. Ramazan Bayramı'nın en iyi geçirilebileceği yerlerden birisi Kapadokya bölgesidir."

Dinler, bölgede geceliği 50 liradan başlayan ve bin avroya kadar çıkan mağara otellerin bulunduğunu anımsatarak, ayrıca turistlerin çeşitli seçeneklerde hazırlanan paket turlarıyla bölgeyi gezebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Kapadokya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title