Haberler

İlknur Adıyaman'dan Resim Sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu İlknur Adıyaman, ilk kişisel resim sergisini halkın beğenisine sundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu İlknur Adıyaman, ilk kişisel resim sergisini halkın beğenisine sundu.

Bir otelde düzenlenen sergiye, Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ile İlknur Adıyaman'ın arkadaşları ve hocaları katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van'ın genç sanatçılara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Genç ressamımızın ilk kişisel resim sergisine inşallah Vanlılar gereken ilgiyi gösterir. Bu da genç ressamımız için iyi bir başlangıç olur" dedi.

İlk kişisel resim sergisini açmanın heyecanını yaşadığını belirten İlknur Adıyaman, resimlerinde özellikle insanların ruh halini yansıttığını vurguladı. Adıyaman, "Soyut ve portreler üzerine yaptığım resimlerimde genelde ruh halini yansıtan çalışmalara yöneldim. Aynı zamanda psikiyatri hastalarıyla birlikte yaptığım çalışmaları biraz daha farklı bir şekilde yansıtmaya çalıştım" dedi.

Vatandaşların gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Adıyaman, "İlk gün olmasına rağmen katılım iyi oldu. Ben bu kadar katılım beklemiyordum. Beni bugün yalnız bırakmayan hocalarıma, arkadaşlarıma ve tüm sevenlerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

8 gün boyunca açık kalacak olan sergide, 18 resmin sergilendiğini dile getiren Adıyaman, tüm vatandaşları sergiye beklediğini sözlerine ekledi.

İlknur Adıyaman'ın arkadaşları ise, bu mutlu günde arkadaşlarının yanında olduklarını belirterek, kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dilediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title