Haberler

İhl'den Miraç Kandili Etkinliği

Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Miraç Kandili dolayısı ile farklı bir program gerçekleştirildi.

Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Miraç Kandili dolayısı ile farklı bir program gerçekleştirildi.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde Miraç Kandili nedeniyle düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, İl Müftüsü Mahmut Karatepe ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programa konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, "Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahi rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana aleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini hatırlatır" dedi.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan ilahiler ve şiirler okundu, tek kişilik tiyatrolar icra edildi. Program sonunda ilmihal yarışmasında Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Çakır birinci, Ekrem Çetin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ümran Kersentaş ikinci ve yine aynı okuldan üçüncü olan Tuba Kırıcı isimli öğrencilere ödülleri verildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaeddin Yavaşça Miraç Kandili Karatepe Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title