Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "7 Haziran'da seçilen milletvekilleri mecliste ve siyasette halkı temsil edemedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "7 Haziran'da seçilen milletvekilleri mecliste ve siyasette halkı temsil edemedi. Taziyelerde, cenazelerde ve direniş meydanlarında yer aldı" dedi.

Yüksekdağ, Şırnak Belediyesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve HDP üyelerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçim sonuçlarının yok sayıldığını, 1 Kasım'da yeniden sandığa gitmeye mecbur bırakıldıklarını savundu.

HDP'nin tehditle oy toplamadığını ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"(HDP tehditle oy topluyor) dediler. Bakın, tehditle oy toplayanın kim olduğu görmek istiyorsanız, Başbakan Davutoğlu'nun dünkü konuşmasını dinleyin. Başbakan, gözümüzün içine baka baka Van'da tehditle oy topluyor. İhbar ediyorum. Var mı namuslu bir savcı, hakim? Başbakan, Van'ın göbeğinde halkı beyaz toroslarla, JİTEM ile tehdit ederek, 'eğer AKP'yi iktidardan indirirseniz burada JİTEM çalışır, beyaz toroslar sokaklarda dolaşır' diyor."

Yüksekdağ, Van'da, Mardin'de HDP'ye oy veren kişilerin jandarma karakollarına çağrıldığını, imza örneklerinin alındığını ve muhtarların tehdit edildiğini ileri sürdü.

"7 Haziran'da seçilen milletvekilleri mecliste ve siyasette halkı temsil edemedi. Taziyelerde, cenazelerde ve direniş meydanlarında yer aldı" diyen Yüksekdağ, iktidarın meclisi kapattığını ve çalıştırmadığını savundu.

1 Kasım'da sandıktan demokrasi ve barışın gücünün çıkacağını kaydeden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Bizler bu süre içinde kenetlenmemizle, emin olun ki sadece yaşam alanlarımızdan değil, bütün bir Türkiye'nin demokratikleştirilmesinde, barışın tesis edilmesinde öncü bir rol oynayacağız. 1 Kasım seçimleri diktatörlük heveslilerinin bize dayattığı seçimdir. Sandığı önümüze diktatörler getirmiş olabilir ama o sandıktan demokrasi ve barışın gücü çıkacak. İktidarlar yenilir, devletler yenilir. Sadece yenilgilerini kabul etmezler. Ama onların bilmediği bir şey var. Halkların mücadelesi yenilmez ve bizler 1 Kasım seçimlerinde halkın bu barış ve demokrasi gücünü, öz yönetim iradesini yenilmezliğini hep birlikte göstereceğiz."

Partililerle esnaf ziyareti yapan Yüksekdağ, 3 Ekim'de Şırnak kent merkezinde güvenlik güçlerince girdiği çatışmada öldürülen HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik'in babasının evine giderek taziyelerini iletti.

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title