Haberler

Hac Ön Kayıtları Başladı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Müftüsü Recai Güzel, Hac ve Umre Kurulu'nun, 2007 Yılında Hacca Gitmek İsteyen Hacı Adaylarının Kayıt İşlemlerine Başladığını Bildirdi.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Müftüsü Recai Güzel, Hac ve Umre Kurulu'nun, 2007 yılında hacca gitmek isteyen hacı adaylarının kayıt işlemlerine başladığını bildirdi.

Hacca gitmek isteyen vatandaşların yapması gereken kayıt işlemleriyle ilgili bilgi veren Kahta Müftüsü Recai Güzel, 2007 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşların, Mart ayı sonuna kadar il ve ilçe müftülüklerine kayıt yenileme ve ön kayıt yapmaları gerektiğini söyledi. Güzel, "Geçen yıllarda olduğu gibi hac kotası uygulamasına devam edileceğinden ilk defa hacca gidecekler için, önce hacca gidenler ve hacca gitmemiş hanımına refakat edecek olanların müracaatları kabul edilecek. 2005 yılında kuraya katılan ancak bugüne kadar herhangi bir sebeple hacca gidemeyenler belirtilen tarihlerde ilçe müftülüğümüze müracaat ederek kayıt yenilemesi yaptırabilecektir" dedi.

Hacca gitmek için ilk defa müracaat edeceklerin yatırmaları gereken ön kayıt ücretiyle ilgili de açıklama yapan Güzel, "Hacca ilk defa müracaat edecekler, Ziraat Bankası hesabına 15 YTL yatırması gerekiyor. Daha sonra müftülüğe kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu şekilde yapılacak müracaatlar, çekilecek kura neticesine göre 2007 yılı için geçerli olacaktır" şeklinde konuştu

(AD-ST-ST-Y)

15.03.2007 10:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title