Haberler

Gölbaşında "Avuçlarımızdaki Geleceğimiz Çocuklarımız" Konulu Söyleşi Yapıldı

Adıyaman’ın Gölbaş ilçesinde lise müdürleri, öğrenci velileri ve lise öğrencilerine yönelik, Avuçlarımızdaki Geleceğimiz Çocuklarımız konulu söyleşi yapıldı.

Adıyaman'ın Gölbaş ilçesinde lise müdürleri, öğrenci velileri ve lise öğrencilerine yönelik, Avuçlarımızdaki Geleceğimiz Çocuklarımız konulu söyleşi yapıldı.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından Belediye konferans salonunda yapılan programda eğitimcilerin öğrencilere karşı tutum ve davranışları, öğrencilere örnek olunması, beslenme şekli, öğrenci ile diyalog gibi konular ile ilgili bilgiler paylaştı. Açıkalın, bir insanın değerinin düşündüğü kadar olduğunu belirterek, farklı düşüncelerin önemsenmesi ve saygı duyulması gerektiğine işaret etti. Açıkalın, çocukların gelişimi, beslenmesi, Türk kültürüne ait davranışların kazandırılması gibi konular ile ilgili de bilgi verdi. Öğrencilerle karşılıklı diyalog ve örneklem şeklinde geçen söyleşide konuşan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın " Hanımefendiler, beyefendiler Allah size eli ayağı düzgün sağlıklı bir çocuk verdiği için öncelikle Allah'a şükredin. Çocukların okuması, bir meslek sahibi olması ondan sonra gelir. Kimi görsem, hocam bizim çocukta bir problem var. İşte geç öğreniyor, geç konuşuyor. Merak etmeyin. Her çocuğun fıtratında vardır öğrenme merakı. Kimi erken öğrenir, kimi geç; ama mutlaka öğrenir. Çocuklarımızın başarısızlıklarını değil, başardıklarını ön plana çıkartalım. Verdiğimiz bir işi yaptıkları zaman onlara teşekkür edelim. Onları iyi bir şey yaparken yakalayalım" dedi.

Çevreye duyarlı gençler yetiştirilmesini isteyen Açıkalın, "Çocuklarımızı gelecek konusunda uyarmalı, temiz hava ve su konusunda onları bilgilendirmeliyiz. Gelecekte onları daha az oksijensiz bir ortam ve su kıtlığı beklediğini hatırlatmalıyız. Çevreye karşı duyarlı olmayı, sudan tasarruf etmeyi, ağaç dikmeyi öğretmeliyiz" dedi.

Belediye konferans salonunda yapılan programa İlçe Müftüsü Selami Sayın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Uçar, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, lise müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title