Haberler

Gaziantep Kilis Tabipler Birliğinden Barışa Vurgu

Gaziantep Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, 1 Dylül Dünya Barış Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, savaşın en çok çocukları vurduğunu belirterek, “1990 yılından bu yana 2 milyondan fazla çocuk öldü.

Gaziantep Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, 1 Dylül Dünya Barış Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, savaşın en çok çocukları vurduğunu belirterek, "1990 yılından bu yana 2 milyondan fazla çocuk öldü. 4-5 milyondan fazla çocuk ciddi yaralanmaya maruz kaldı" dedi.

Ağca,"Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik olarak, son 4 gün içinde Cizre'de hemşire Eyüp Ergen, Diyarbakır da eczacı Yunus Koçak, Diyarbakır da Doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti. Görüyoruz ki savaş çeperini daraltıyor. Savaş hastalıkları ağırlaştırdı. AIDS, verem, sıtma, solunum yolu hastalıkları artış gösteriyor.

Bugün savaş ve sömürünün olmadığı, eşiti özgür adil bir dünya ve Türkiye'de yaşama özlemi için çaba harcamanın her zamankinden daha önemli görüyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Barış Günü Tabipler Odası Gaziantep Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title