Haberler

Erfelek Belediyesinin Aldığı Otobüs Hizmete Girdi

Güncelleme:

Erfelek Belediyesinin aldığı, engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile binebilecekleri engelliler için tasarlanan otobüs hizmete girdi.

Erfelek Belediyesinin aldığı, bedensel engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile kolayca binebilecekleri engelliler için tasarlanan otobüs hizmete girdi.

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarn belediye otobüslerine daha rahat binebilmeleri için velilerin istekleri doğrultusunda böyle bir hizmeti kendilerine sunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Özellikle Sinop-Erfelek kara yolu arasında bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nde kontrol ve muayenelerini yaptırabilmek için engelli vatandaşların engelli duraklarında beklediklerine işaret eden Şimşek, "Bu vatandaşlarımız araçlarıyla otobüse binmekte zorluk ve sıkıntı çekiyorlardı. Onların araçlarıyla birlikte hastaneye daha rahat gidebilmelerini sağlamak için özel dizayn edilmiş bir otobüs satın alarak hizmetlerine sunduk. Ayrıca kendilerinden her hangi bir ücret talep etmiyoruz" dedi.

Karayolları kanununun 6. maddesine göre, "'Belediyeler, mücavir alan dışında yolcu taşıyamaz" yönetmelik uygulamasıyla 2014 yılı Eylül ayında tüm Türkiyede olduğu gibi Erfelek'te de belediye otobüslerinin ilçe dışına çıkamayacağına işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Yetkililerden engellilere ait otobüs seferlerinin kaldırılmaması yönünde ek madde çıkartılmasını istiyoruz. Aksi taktirde engelliler için aldığımız otobüs ilçe dışı trafiğine çıkamayacak. Şimdi bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Engelli vatandaşlarımız şu an Sinop'tan ve Erfelek'ten hastaneye tekerlekli sandalyeleriyle otobüse binerek gidip geliyorlar. Engellilere hizmet veren ve İlde tek olan bu otobüsü engellilere hizmet vermek amacıyla aldık."

Sinop Spastik Çocuklar Derneği  kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Baş ise otobüsün hizmete sunulmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Toplu taşıma araçlarının engelli bireyler için düzenlenmediği için çok zorluk çektiklerini anlatan Baş, "Engelli çocuklarımızı arabalara bindirip bir yerden bir yere götürmenin zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızı kucağımıza almakta ve taşımakta zorlanıyoruz. Bu konuda yaşadığımız zorluk belediyenin hizmete soktuğu otobüs ile aşılacak, çok mutluyuz" diye konuştu.

Sinop'ta sadece Erfelek Belediyesinin bu duyarlılığı gösterdiğini dile getiren Baş, "İlde sadece Erfelek ilçesinde bulunan tekerlekli sandalyeli engellileri taşıyabilen bir otobüs mevcut. Bu sayede engellilerimiz rahatça otobüse binip, inebiliyorlar. Bu hassas konuyu düşünerek hayata geçiren Erfelek Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Diğer belediyelerin de aynı duyarlılığı ve aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title