Haberler

Engelli vatandaş istihdam sorununa dikkat çekti

Güncelleme:

Elazığ'da yaşayan bedensel engelli Öztürk Kaya, iş bulma konusunda yaşadığı zorlukları anlattı ve yetkililere çağrıda bulundu.

Elazığ'da ikamet eden 42 yaşındaki bedensel engelli Öztürk Kaya, yaşadığı zorlu yaşam koşullarını anlatarak, en büyük sorununun istihdam olduğuna dikkat çekti.

Merkeze bağlı Akçakiraz Beldesi Harput Caddesi Pembeli Konutlarda ikamet eden 42 yaşındaki bedensel engelli Öztürk Kaya, yaşadığı zorlu yaşam koşullarını anlattı. Doğuştan sağ ayağının diz altından ayağı ve bazı el parmakları olmayan Kaya, bugüne kadar bir çok kez girdiği işten engelinden dolayı çıkartıldı. Şimdilerde sobalı evlerinde eşi ile birlikte yalnız yaşayan Kaya, il yetkililerine seslenerek sadece iş talebinde bulunduğunu kaydetti.

"Engelimi yüzüme vurarak beni işten çıkartıyorlar"

Öztürk Kaya, "42 yaşındayım, doğuştan bedensel engelliyim. Benim amacım bir iş sahibi olmak. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde işsizim. Her ne kadar işe girdiysem de engelimi yüzüme vurarak beni işten çıkartıyorlar. Bu sıkıntılar içinde boğuşmakta ve mücadele etmekteyim. Hastalığıma teşhis konulamadı. Diz altı protez bacak ve hastalığım konusunda hiç teşhis konulamadı. İş konusunda da gelirsek nereye gidersem gideyim 1 ya da 2 ay çalıştırıyorlar. Bu konuda yetkililere seslenmek istiyorum, 'gel bizimle çalış' desinler. Ben bundan çok memnun kalırım. Gelirim olursa hiç kimseye muhtaç olmadan çalışırım." dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Engelliler Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title