Haberler

Enerji Bir-Sen Kırşehir İstişare Toplantısı

Güncelleme:

Genel Başkan Tonbul: "Enerji hizmet kolunun yetkili sendikası olarak, KİT çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getiriyoruz"

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, enerji hizmet kolunun yetkili sendikası olarak, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirdiklerini bildirdi.

Enerji Bir-Sen Kırşehir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Enerji Bir-Sen Kırşehir İstişare Toplantısı'nın Tonbul'un yanı sıra Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Doğan, Cemil Şentürk, Kırşehir Başkanı Adnan Doğan, sendika yöneticileri ve üyelerin katılımıyla Hirfanlı ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Tonbul'un, enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunun, KİT'lerin en yaygın hizmet kolu olduğunu dile getirdiği vurgulanarak, şu ifadelerine yer verildi:

"KİT'lerde çalışan personelin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Enerji hizmet kolunun yetkili sendikası olarak, KİT çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sorunları çözüme kavuşturacağız. Sendika olarak, toplu sözleşme görüşmelerinde KİT'lerde çalışan personele yönelik çeşitli kazanımlar elde ettik. Normal mesai saatleri dışında vardiyalı çalışan personele servis hizmeti verilmesi, fabrika, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında çalışan personele koruyucu giyim malzemesi sağlanması bu kazanımlardan bazıları. Zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda çalışan personele koruyucu gıda yardımı yapılması, sosyal servis hizmetinden yararlandırılması gibi enerji hizmet kolunda çalışan KİT personeli için onlarca kazanım elde ettik."

Tonbul'un, Memur-Sen'in İslam coğrafyasında yaşanan zulme karşı en gür sesi çıkaran sivil toplum kuruluşu olduğuna da dikkati çektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Memur-Sen Telafer'deki Türkmenlerin acısına, Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne, Gazze'deki İsrail katliamına sessiz kalmadı. Memur-Sen, bundan sonraki süreçte de dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı en gür sesi çıkarmaya devam edecektir." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Doğan Memur Sen Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title