Haberler

En İyi Okul Kantinleri Ödüllendirildi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gıda üreten ve satanların, ürettikleri ve sattıkları gıdayı gönül rahatlıyla yiyemiyorlarsa o gıda ürünlerini satmamaları gerektiğini söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gıda üreten ve satanların, ürettikleri ve sattıkları gıdayı gönül rahatlıyla yiyemiyorlarsa o gıda ürünlerini satmamaları gerektiğini söyledi.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamındaki eğitim programının ardından en iyi kantincilere sertifikaları verildi. Katıldığı sertifika töreninde konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, temel yaklaşımın gıda üreten ve satanlar kendilerinin, ürettikleri ve sattıkları gıdayı gönül rahatlıyla yiyemiyorlarsa o gıda ürünlerini satmamaları gerektiği olduğunu söyleyerek "Gıdanın üretim aşamasında satış noktalarına gelinceye kadar ki aşamalarda da hijyen konularında da konulan normlara da dikkat edeceksiniz. Bu konuda konulan yasa ve ön görülere hepimiz uyacağız. Bunun istisnası yok, bunun tavizi de yok bu yüzden temizlik imandan gelir anlayışıyla fevkalade dikkatli olarak özellikle bozuk, standart dışı, günü geçmiş gıdaları hiçbir şekilde satışa sunulmaması fevkalade önem taşıyor. Bu gibi iş yerlerinin tespiti halinde en ağır şekilde cezalandırılmasının bizzat takipçisiyim. Bunun şunu için yapıyoruz aynı zamanda bu konuda titiz olan işletmelerle bu konuda gerekli titizliği göstermeyen sözde işletmeler arasında haksız rekabeti de ortadan kaldırmak istiyoruz. İşini iyi yapan tüketiciyi, müşteriyi velinimet bilen bir anlayışla işini yürütenle ne tutturabilirsem kardır anlayışıyla hareket eden hiçbir kurala uymayan ve temel amacı para kazanmak olan sözde işletmeciler arasında bir ayrım yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, daha önce fırın çalışanlarına yönelik kapsamlı bir eğitim programı uygulayarak yaklaşık bin 500 kişiye eğitim verdiklerini kaydederek "Şimdi bin 16 okul kantini çalışanına eğitim vererek sertifika almalarına yönelik çalışmalarımızı tamamladık. Böylece öğrencilerimize daha kaliteli hizmetin yanı sıra daha güvenli gıda sunulmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Sertifika töreninde Vali Coş, önce tören alanında bulunan küçük bir çocukla sohbet ederek oyuncak araba verdi daha sonra da sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarını takdim etti.

Törene, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık ve Adana Kantinciler ve Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç da katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title