Haberler

Düzeltme...

Tüketici Derneği (Tükeder), Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i Makamında Ziyaret Ederek Tüketici Meselelerinin Halli Konusunda Fikir Alış Verişinde Bulundu.

Tüketici Derneği (TÜKEDER), Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret ederek tüketici meselelerinin halli konusunda fikir alış verişinde bulundu.

TÜKEDER üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret ederek tüketici sorunlarıyla bu sorunların çözümünde belediye ile yapılabilecek çalışmaları görüştü. Alışverişlerde bilinçlenme, bilgilendirme seviyesi düşük olması sebebiyle sıkıntıların yaşandığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Bu sorunların giderilmesi, tüketici olarak tüketici haklarını bilmemize bağlıdır. Ne yazıkki bazı şeylerin hakkını kaybedince arıyoruz. Tüketici hakları, tüm halkımız tarafından bilinmeli ve içimize sindirilmelidir. Bireyin kaybetmemesi için bilinçlenmesi gerekir. Geçen sene tüketiciler için dağıttığımız kitapları, bu sene değiştirerek yeniden vatandaşlarımızla buluşturacağız. Gıda denetimi bürosu, çalışmalarıyla tüketicileri koruyor. Denetimlerimizi titizlikle yürütüyoruz. TÜKEDER'e gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.

Tüketicinin haklarını bilmesi gerektiğini belirten Dernek Başkanı Necati Yentürk, "Tüketici, haklarını bilmiş olsa sağlıklı alışveriş yapmış olur. Geçen sene bastırmış olduğumuz tüketici kitapçığını bu sene de düzenlemeler yaparak çıkartacağız. Bursa büyük bir şehir olduğu için bir dernek yetmiyor. Fabrikalardaki sendikalarla işbirliği yaparak çalışanları bilinçlendirmeliyiz. Okullarımızda tüketici haklarını tanıtmalıyız. Yerel yönetimler için sivil toplum örgütlerinin yapacağı çalışmalar önemlidir. Bizim çalışmalarımız, yerel yönetimlerin halka hizmetinde kolaylık sağlayacaktır. Çalışmalarımızla Bursa halkına bir katkımız olursa ne mutlu bize. Nilüfer Belediyesi'nin tüketici haklarına gösterdiği hassasiyet, şehir genelinde kendini göstermelidir" diye konuştu.

(OMR-MŞ)

08.10.2007 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title