Haberler

Dpü Öğrenciler, Toplu Ulaşımdaki "İkili Sistemi" Protesto Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Dpü) Öğrencileri, 15 Şubat'ta Uygulanmaya Başlanan "İkili Sistemi" Sonrası İndirimli Tarifenin Sadece Lise Öğrencilerine Uygulandığını İleri Sürerek, Bu Tarifeyi Protesto Etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri, 15 Şubat'ta uygulanmaya başlanan "ikili sistemi" sonrası indirimli tarifenin sadece lise öğrencilerine uygulandığını ileri sürerek, bu tarifeyi protesto etti. Kütahya Belediyesi'nin hizmet binası önündeki alanda toplanan gruptakiler, "Eğitim haktır satılamaz", "Ulaşım hakkımız engellenemez" ve "Müşteri değil, öğrenciyiz" yazılı dövizler taşıyıp, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına burada yapılan basın açıklamasında, üniversite öğrencilerinin ev kirası, barınma ve sağlık haklarından yararlanma gibi sorunlarla karşı karşıya bulundukları bildirildi.Açıklamada, ulaşımda öğrencilere indirimli tarife uygulanmasının anayasal bir hak olduğu öne sürülerek şöyle denildi: "Eski sistemden muzdaripken yeni sistem biz öğrencilerin ve halkın ulaşım sorununa çözüm olacağı yerde yeni sorunları ortaya çıkarmıştır. Yeni sistemde asıl amaç halkın ulaşım sorununu çözmek olmadığı için ulaşımda hem ekonomik bir külfet hem de bir zaman problemi yaratmıştır. Yeni sistemde üniversite öğrencileri, liselilere uygulanan 50 kuruşluk indirimli tarifenin dışında tutulmuştur. Bu tarifede lise ve üniversite öğrencisi gibi ayrımların yapılmamasını, yani tarifenin üniversite öğrencilerine de 50 kuruş olarak uygulanmasını, anayasada belirtilen öğrencilere ulaşımda indirim hakkının tam olarak uygulanmasını, toplu ulaşıma yılda en az bir kez zam yapılmasını ve her iki durak arasındaki varış süresinin ayarlanmasını talep ediyoruz." Basın açıklamasının ardından gruptakiler, topladıkları yaklaşık 5 bin imzayı Kütahya Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Ersal'a teslim etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto mitingi olaysız sona erdi.

(EFE) 03.03.2008 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title