Haberler

Doğu'da Kayak Keyfi

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 95, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 175 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 95, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 175 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede etkili olan yağışla birlikte kayak merkezlerinde kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı. Palandöken'e Polonya, İran, Ukrayna ve Rusya'dan gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığı 95 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi'nde A, B, ve Gondol liftlerinin açık olduğu, 6, 7, 8, 9, 11 ve 12 No'lu pistlerde kayak yapılabildiği öğrenildi. Diğer pistlerde ise gece kar yağışı etkili olduğu için kar ezme çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Kayak merkezindeki pistleri dolduran turistler, kayak, kızak ve snowboard yaparak tatilin tadını çıkartıyor. Palandöken'deki yoğunluk turizm işletmelerinin de yüzünü güldürdü.

Palandöken'de faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirterek, yarıyıl tatilinde Türk misafirlerin ağırlıkta olduğunu söyledi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini yaşıyor.

Kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 175 santimetre olarak ölçüldü. Yarıyıl tatilini de fırsat bilen misafirler, sarıçam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde kayağın tadını çıkarıyor.

Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatiliyle birlikte yoğunluğun devam ettiğini belirterek, toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pistin tamamında kayak yapıldığını söyledi.

Yarıyıl tatilinin son günlerinde misafirlerin kayağın keyfini doyasıya yaşadığını vurgulayan Eroğlu, "Yarıyıl tatili nedeniyle özellikle yerli turistleri kayak merkezimizde ağırlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta ise Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'dan turist kafileleri bekliyoruz. Bu sene pistlerimizde çok iyi kar var. Sezon sonuna kadar bunu değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının Ce-mar Toprak Otel'de yüzde 100, Çamkar Otel'de yüzde 90, Dolina Otel'de yüzde 85, Kar otel ile Alpina konaklarında yüzde 80 olduğu bildirildi.

Muhabir: Ayşe Yıldız / Hüseyin Demirci

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Palandöken Ukrayna Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title