Haberler

Diyarbakır, Yeni Emniyet Müdürlüğü Binasına Kavuştu

Güncelleme:

Diyarbakır'da 16 yıl önce temeli atılan Emniyet Müdürlüğünün yeni binası, tamamlanarak hizmete girdi.

Diyarbakır'da 16 yıl önce temeli atılan Emniyet Müdürlüğünün yeni binası, tamamlanarak hizmete girdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün mekan sıkıntısını gidermek amacıyla Olağanüstü Hal Bölge Valiliği dönemi olan 1998 yılında temeli atılan yeni binasının yapımı tamamlandı.

Bağlar ilçesinde Polisevi'nin yanında 45 bin metrekarelik alan üzerine, 7 katlı olarak yapılan Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara hizmet veriyor.

İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Kasım 1998 yılında ihaleye çıkan ve yapımı bu yıl tamamlanan yeni Emniyet Müdürlüğü binasının 44 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Yeni binada Diyarbakır halkına hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Böğürcü, "Yeni binamız, hizmetimizi kolaylaştıracak, hizmetlerimizi daha etkin ve verimli vermemizi sağlayacaktır. Arkadaşlarımız da daha huzurlu ve iyi bir ortamda görevlerini yapmış olacaklar" dedi.

Polisevi'nin yanında bulunan hizmet binalarına vatandaşları beklediklerini belirten Böğürcü, şöyle konuştu:

"Bazı birimlerimizin yeni binaya yerleşme işlemleri sürüyor. Binanın yapımının neden uzun sürdüğünü bilmiyorum. Ama ben binayı hizmete sunan Emniyet Müdürü oldum. Bana nasip oldu. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Şehir içindeki Emniyet Müdürlüklerinde bazı birimlerin hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Böğürcü, yeni bina sayesinde diğer birimlerin de rahatladığını, çalışanların rahat ortamlarda hizmetlerini sunacağını bildirdi.

Ehliyet işlemleri için Emniyet Müdürlüğ'nün yeni binasına gelen Süleyman Demir, yeni binanın çok güzel ve geniş olduğunu belirtti.

Demir, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü modern bir görünüm kazandı. Bütün birimler burada. Vatandaşlar için iyi oldu. Daha önce her birim farklı yerdeydi. Bu anlamda güzel oldu" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Süleyman Demir Halis Böğürcü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title