Haberler

Darende'de 58 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Malatya'nın Darende ilçesinde Nadir Mahallesi'ndeki bayramlarda toplu olarak gezme geleneği 58 yıldır devam ediyor.

Malatya'nın Darende ilçesinde Nadir Mahallesi'ndeki bayramlarda toplu olarak gezme geleneği 58 yıldır devam ediyor.

Ramazan Bayramı'nda 58 yıldır sürdürülen geleneğin devam etmesiyle ilgili mahalle sakinlerinden Hacı Hüseyin Kalaycı,Haceviz kalaycı, bu geleneği her Ramazan Bayramı'nda sürdüreceklerini söyledi.Mahallenin en yaşlısı Mehmet Yozgatlı, "Benim yaşım 78 bu mahallemizin süre gelen geleneklerinden biridir her bayramda da bu gezilerimizi yaparak birlik ve beraberliğimizin bir simgesi olmuştur bu bayramlaşmalar" dedi.

Muhtar Adnan Tunçtan ise, "58 yıldır süre gelen bu gelenekte ilk program mahallemizin en başındaki ev olan Merhum Sıtkı Güneş'in evinde Kur'an-ı Kerim okunarak başlanıyor. İkramından sonra mahalledeki evler tek tek ziyaret edilerek bayramlaşılıyor. Çocuklarımıza bu geleneği unutamamaları için bol bol sohbet ederek eski günleri yad ediyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri çocuklarımıza bu mirası bırakmak bu anı hem yaşıyor hem de yaşatıyoruz onlara örnek olsun diye hatıra fotoğrafı çektirdiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title