Haberler

Çorlu Mühendislik Fakültesinden Mezuniyet Töreni

Namık Kemal Üniversitesi'nin en büyük fakültesi konumunda yer alan Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi'nin en büyük fakültesi konumunda yer alan Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Bu yıl ilk mezunlarını veren bölümlerin de dahil olduğu toplam 6 bölümden 225 öğrenci mezun oldu. Mühendislik yemini eden öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra fakülte birincisi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Cüneyt Eroğlu, mezun öğrenciler adına kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Mezuniyet töreninde konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek : "1993 yılında Trakya Üniversitesi çatısı altında eğitime başlayan Çorlu Mühendislik Fakültemiz, 2006 yılında Ziraat Fakültemiz ile birlikte Namık Kemal Üniversitesinin temelini oluşturmuştur. Bu tarihten sonra hızlı bir gelişme trendine giren Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre, İnşaat ve Makine Mühendisliği bölümlerine ek olarak bu yıl Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinden ilk mezunlarını vermektedir. Fakültemiz 2 bin civarında lisans öğrencisi ile üniversitemizin en fazla öğrenciye sahip fakültesi durumundadır. Öğretim elemanı sayımız da hızla artmış ve 90'a yaklaşmıştır. Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayılarımız ise 130'u geçmiştir" dedi.

Rektör Şimşek: "Çorlu Mühendislik Fakültemiz bu sene pek çok konferans ve seminer yanında ilk ulusal ve uluslar arası kongrelerini başarıyla düzenlemiştir. Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz son senelerini sanayide çalışarak tümleşik eğitim modelini hayata geçirmişlerdir. Bu programlardan mezun öğrencilerimizin yüzde 80'i şimdiden işe yerleşmişlerdir. Bizler fakültemizin akademik kadrosunun güçlendirilmesi ve eğitimin iyileştirilmesi yanında alt yapı ve laboratuar eksiklerinin tamamlanması, öğrenci ve öğretim elemanlarımıza daha güzel ortamlar hazırlanması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu kapsamda fakülte binasının kalan kısmını da depreme karşı güçlendirmeyi ve derslik ihtiyacını karşılamak üzere yeni bir blok ilave etmeyi planlamaktayız. Fakültemiz arazisinin çevrelenmesi, giriş kapısının yapılması ve alt yapı çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Ünal Baysan'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yakında firmalarımızın hizmetine sunacağımız teknopark ve inşaatı sürmekte olan 500 öğrenci kapasiteli yurt ile birlikte fakültemizin Çorlu ve Trakya'ya daha büyük hizmetle vereceğini umuyoruz. Bütün bu gelişmelerin mezunlarımızı da mutlu edeceğine ve onların değerini arttıracağına inanıyoruz."

Konuşmasının bir bölümünü töreni izleyen öğrencilerin ailelerine bir bölümünü de öğrencilere ayıran NKÜ Rektörü Osman Şimşek : "Bugün diplomalarını almaya hak kazanan öğrencilerimizin başarılarında en büyük pay hiç şüphesiz anne babaları ve öğretim elemanlarımıza aittir. Öğrencilerini en iyi şekilde eğitmek, onları hayata hazırlamak ve meslek kazandırmak için özveri ile çalışan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Anne ve babalar; evlatlarınız emeklerinizi boşa çıkarmadı, bugün birer mühendis oldular. Ne kadar gururlansanız, ne kadar iftihar etseniz azdır. Hepinizi en içten dileklerimle kutluyorum. Sevgili öğrenciler hayatınızın yeni dönemine ayak bastığınız bugünde hepinize başarılar diliyorum, üniversiteniz ve fakülteniz ile olan bağınızı koparmayınız, yolunuz da bahtınız da açık olsun" şeklinde konuştu.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Reşat Mutlu ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada: "1993 yılında Trakya Üniversitesi çatısı altında eğitime başlayan fakültemiz, 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesine bağlandıktan sonra hızlı bir gelişme trendine girmiştir. Bugün, Çevre, İnşaat, Makine, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar, Tekstil ve Biyomedikal Mühendisliği bölümleri ile yani 7 mühendislik bölümü ile eğitim vermeye devam etmektedir. Bu sene mezuniyet sevincini yaşadığımız, bölümlere elektronik ve haberleşme, bilgisayar ve tekstil mühendisliği bölümleri eklenmiştir. Biyomedikal Mühendisliği bölümümüzde önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecektir. Ayrıca Endüstri ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerimiz kurulmuş olup bu bölümler iki sene içerisinde öğrenci almaya başlayacaktır. Fakültemiz 2 bini aşkın lisans öğrencisi ile Namık Kemal Üniversitesi'nin en büyük fakültesi durumunda olup sınıfların tamamlanması ve öğrenci sayımız seneye 2 bin 200 ve 3 yılda 2 bin 500 civarına ulaşacaktır. Öğretim elemanı sayımız da hızla artmış ve 90'a yaklaşmıştır. Yüksek lisans öğrenci sayısı 120'lere ulaşmıştır. Fakültemizin ilk doktora programları Tekstil Mühendisliği ve Çevre Bilimleri ve Teknolojileri ABD'de, açılmıştır. Fakültemiz bu sene ilk ulusal ve uluslar arası kongrelerini düzenlemiştir. Öğrencilerimizin son senelerini sanayide çalışarak geçirecekleri sektör tümleşik eğitim modeli üniversite senatomuz tarafından onaylanmış ve bu sene Tekstil Mühendisliği bölümünde uygulanmaya başlanmıştır. Mühendislik eğitiminin kronik sorunlarından biri olan pratik eksikliğini kaldırmayı hedefleyen bu modelin ileride diğer bazı bölümlerimiz tarafından da uygulanması umulmaktadır" dedi.

Mutlu: "Akademik kadronun güçlendirilmesi ve eğitimin iyileştirilmesi yanında alt yapı eksikliklerinin tamamlanması ve onarımlarla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda önümüzdeki sene fakültemiz A bloğu depreme karşı güçlendirilecek artan sınıf ihtiyacını karşılamak için ek bir bina daha yapılacaktır. Bu konudaki desteklerinden ötürü sayın rektörümüze şükranlarımı sunuyorum. Bu sene fakültemiz arazisinin kullanılmakta olan kısmı çevrelenmiş ve giriş kapımızın kullanıma açılma çalışmaları devam etmektedir. Bu vesileyle fakültemize bütün imkanlarıyla her zaman ve kesintisiz destek sunan Çorlu Belediye Başkanımız Sayın Ünal Baysan'a gıyabında teşekkürü bir borç bilirim. Bizlere her mezuniyet törenimizde destek vermeyi adet edinmiş Velimeşe Belediye Başkanı Başkanı Rasim Yüksel beye de gıyabında teşekkürü bir borç bilirim. Kuruluşu tamamlanan teknopark ve şu anda inşaatı devam eden bu sene tamamlanacak olan 500 öğrenci kapasiteli yurt ile birlikte umuyoruz ki fakültemiz yerleşkesi Çorlu'nun seçkin bir yaşam alanı ve Trakya'nın teknoloji üretim üssü haline gelecektir. Bütün bu gelişmelerin mezunlarımızı da mutlu edeceğine ve onların değerini arttıracağına inanıyoruz" diye konuştu.

Diplomalarını almaya hak kazanan öğrencilerimizin başarılarında en büyük pay hiç şüphesiz anne babaları ve öğretmenlerine aittir diyen Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Reşat Mutlu: "Hocalık özünden vermektir ve bütün öğretmenler özverilidir. Çorlu Mühendislik Fakültesinde fedakarlık ile çalışan bütün imkansızlık ve güçlüklere rağmen, standartları düşürmeden bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimize aktaran bir meslek kazandırmakla kalmayıp onları gerçek hayata hazırlayan öğretim üyesi ve görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili anneler, babalar; daha dün minicik bir bebek olarak sevdiğiniz evlatlarınız bugün birer mühendis olarak mezun oluyorlar. Ne kadar gururlansanız, ne kadar iftihar etseniz azdır. Zira bu başarının her zerresinde sizin emeğiniz var. Ne yazık ki evlatlarınız ne yaparlarsa yapsınlar sizin hakkınızı ödeyemeyecekler. Fakat sizin onlara gösterdiğiniz sevgi, şefkat ve özveriyi onlar da kendi evlatlarına yani torunlarınıza gösterecek, sizden aldıklarını ülkemizin imar ve inşasına yapacakları büyük hizmetlerle ödemeye çalışacaklardır. Buna olan inancımız tamdır. Öğrencilerimizi bugüne kadar getiren siz sevgili anne ve babalarımız için de alkış istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünü mezun olan öğrencilere ayıran Mutlu: "Mezuniyet hayatınızın en önemli kilometre taşlarından biridir. Bugüne kadar birer öğrenci iken bugünden sonra artık bir mühendis olacaksınız. Bugüne kadar bilmeme, yanlış yapma, dikkatsiz olma lüksünüz vardı, bundan sonra yok. Bugüne kadar az da olsa tembellik yapabilirdiniz, artık yapamazsınız. Unutmayın ki güçlü ve müreffeh bir ülkeyi ancak çok çalışan ve ileri teknoloji üretebilen mühendisler inşa eder. Dürüst, doğru, samimi ve cesur olun. Vatan şairi Namık Kemal'in adını taşıyan fakülteniz ile bağlarınızı koparmayın. Okul arkadaşlarınız aynı zamanda meslektaşlarınızdır. Onlarla her zaman iletişim içinde olun. Profesyonel yaşamınızda çok yararını göreceksiniz. Asla karamsar olmayın, her yolun iniş ve çıkışları olduğunu unutmayın. İmkansızlıklardan şikayet etmeyin. İmkanları siz oluşturun. Yakılmış ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden, modern bir ülke çıkaran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilham kaynağınız olsun. Güçlü, sengin ve mutlu bir Türkiye çabanızda, bahtınız, kısmetiniz ve yolunuz açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Cüneyt Eroğlu mezuniyet kütüğüne plaketini çatı ve Eroğlu'nun yanı sıra fakülte ikincisi olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Gülçin Bolat ile fakülte üçüncüsü Elektronik ve Haberleşme bölümü öğrencisi Özlem Bayır'a Rektör Osman Şimşek, Çorlu Belediye Başkan Vekili Abdullah Baş ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Reşat Mutlu'dan başarı belgeleri, plaket ve ödülleri verildi.

225 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı törende mühendislik yemini eden öğrenciler, yeminin ardından keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

(SŞ -MC )

22.06.2012 16: 40: 32

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Trakya Bölgesi Osman Şimşek Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title