Haberler

Çomü'den İbrahim Bodur'a Plaket

Kale Grubu Kurucusu ve Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir'i Makamında Ziyaret Etti. Ziyarette Rektör Akdemir Tarafından Bodur'a Üniversiteye Katkılarından Ötürü Teşekkür Plaketi Sunuldu.

Kale Grubu Kurucusu ve Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Akdemir tarafından Bodur'a üniversiteye katkılarından ötürü teşekkür plaketi sunuldu.

İbrahim Bodur ve Kale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula ile Hulusi Damgacıoğlu, Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir'i makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Akdemir, ziyarette üniversiteye katkılarından ötürü Bodur'a teşekkür ederken, üniversite-sanayi işbirliğini önemsediklerini aktardı. Rektör Prof. Dr. Akdemir, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, "Girişimciliği önemsiyoruz. Parlak girişimci gençlerin yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bununla birlikte kentimizde girişimcilik kültürünün öncüsü konumunda olan İbrahim Bodur'un girişimcilik kültüründeki yerinin farkındayız. Bu sebeple İbrahim Bodur Girişimcilik Araştırma Merkezi'ni kurduk" diyerek katkılarından ötürü Bodur'a teşekkür plaketi sundu.

İbrahim Bodur ise ziyarette yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir'i yeni görevi nedeniyle tebrik ederek, seçimin isabetli olduğunu aktardı. Bodur sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Eğitimli girişimcilerin yetişmesini önemsiyorum. Bugün olması gereken budur. Sanayici nasıl olmalı, işadamı nasıl olmalı bunun bilimsel kurumlarda araştırılması kayda değer bir çalışmadır. Eski zamanların aksine eğitimli sanayicilerin yetişmesi gerekiyor. 21. yüzyılda girişimcilik kültürü güçlü bireylerin yetişmesi şart. Bunun için bazı gerekler var. Bunların içinde yabancı dil oldukça önemli." dedi.

Bodur, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kuruluşu ve Terzioğlu Vakfı'nın önemine de dikkat çekerek, üniversitenin gelişme içinde olduğunu aktardı. Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından, İbrahim Bodur'a teşekkür plaketi sunuldu. Grubu adına böylesine bir plaket almayı memnuniyetle karşıladığını aktaran İbrahim Bodur, üniversite şeref defterine de duygularını kaydetti.

(AÖ-MŞ)

22.05.2007 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title