Haberler

Çiftçilere Müjde TMO Bilecik'ten Buğday Alımı Yapacak

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO), buğday alımı için yaptığı başvurular sonucunda, Bilecik’te 19 Temmuz tarihinden itibaren buğday alımına başlanacağı bildirildi.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO), buğday alımı için yaptığı başvurular sonucunda, Bilecik'te 19 Temmuz tarihinden itibaren buğday alımına başlanacağı bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamasında Bilecik'te buğday üretiminin gayet iyi bir noktada olduğunu belirtti. Bilecik'te, 120 ile bin 450 metre rakım arasında geniş alanlarda buğday üretimi yapıldığına dikkat çeken Yıldız, "Çiftçilerimizin ürettiği buğdayın piyasada istenilen değeri bulmasını sağlamak amacıyla TMO'nun buğday alımı yapması için İl Müdürlüğümüz tarafından sözlü ve yazılı olarak Eskişehir Şube Müdürlüğü'ne talepte bulunduk. Siyasi, idari ve sivil girişimcilerin de katkıları ile olumlu netice alınarak ofis ilimizde alım yapacağı kararını verdi. TMO Eskişehir Şube Müdürü Hikmet Kaymak ve teknik elemanları, Bilecik Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Sevinen ile makamımızda bir toplantı yaptık. İlimizde alım için kantara yakınlığı, sel ve taban suyu riski olmayan, elektriği olan ve internet bağlantısı kurulabilen Pelitözü'ndeki mevkimizin uygun olduğuna karar verip, kiralanma işlemi gerçekleştirdik" dedi.

"Alımlar 1 ay boyunca devam edecek"

Buğday alımlarının, 19 Temmuz tarihinde başlayıp, 1 ay boyunca devam edeceğini aktaran Müdür Hacı Dursun Yıldız, "TMO buğday alımına bir aksilik olmazsa 19 Temmuz Salı günü başlayacak olup, 1 ay süre ile alıma devam edecektir. Buğday fiyatları da kalitesine bağlı olarak tonu 765- 910 lira arasında olacak. Şu an itibarı ile ilimizde buğday ekim alanlarının yaklaşık yüzde 30'unun hasadı yapıldı. Verim ve kalitenin bölgesel olarak değişmekle birlikte geçen yıla göre daha iyi olduğu gözledik. Biçer-döver kontrolleri teknik elamanlarımız tarafından yapılmakta olup, dane kayıplarının azaltılması ve anız yakılması engellenmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Hacı Dursun Yıldız Eskişehir Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title