Haberler

CHP Milletvekili Öz Koalisyon Senaryolarını Değerlendirdi

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Bülent Öz, CHP ile Ak Parti arasında koalisyon hükumeti kurma senaryolarını değerlendirdi.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Bülent Öz, CHP ile Ak Parti arasında koalisyon hükumeti kurma senaryolarını değerlendirdi.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Bülent Öz, CHP ile Ak Parti arasında koalisyon hükumeti kurma senaryolarını değerlendirdi. Lapseki ilçesinde iş yeri açılışı programına katılan CHP Çanakkale Milletvekili Öz köy ziyaretleri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçime sıcak bakılmadığı iddiasında bulunan Öz, "Bildiğimiz üzere ikinci tur görüşmeleri başladı. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu önderliğinde çalışmalar sağlıklı bir şekilde yürütülüyor. Daha öncede gündeme getirdiğimiz üzere seçim beyannamemizde yer alan 14 maddelik ilkemizi seçim meydanlarında esnafımıza, memurumuza, işçimize ilettik ve koalisyon hükumeti kurulması aşamasında programa aldırma gayreti içerisindeyiz. Ak partinin de sanırım 10 maddelik ilkesi var ve onlarda hükumet programında yer almasını istiyor. Bu ilkeler doğrultusunda uzlaşıların sağlandığını biliyoruz. Uzlaşma sağlanamayan bazı maddeler için Genel Başkanlıklar düzeyinde tekrar görüşmeler yapılacak. Bu işin sonucunda olumlu bir tablo çıkacağı beklentisindeyiz. Fakat, yarın öbür gün neler olur onu bilemeyiz ancak, olumlu bir tablo beklentimiz var" dedi.

Kamu oyunda da erken seçim algısı oluşmadığını da söyleyen Öz, "Açıkçası gerek kamu oyunda gerekse iş dünyasında erken seçim beklentisine sıcak bakılmıyor. Bu belirsizlik ortamının Türkiye'ye zarar vereceği kanısındayım. Şahsın olarak da partim olarak da erken seçime gidilmesini doğru bulmuyorum. Bir an önce hükumetin kurulması ve verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Sağ parti ile sol görüşlü bir partinin sağlıklı bir koalisyon kurabilmesi ihtimallerine de cevap veren Öz, "Daha önceki dönemlere baktığımızda DYP ile SHP birlikte koalisyon kurdular. O günkü ülkenin şartlarına göre Türkiye'yi idare ettiler. Ben olaya sağ veya sol görüş olarak bakılmasını doğru bulmuyorum. Eğer bugünkü şartlarda ülkenin menfaati ön planda ise siyasi görüşlerin farklı olmasına rağmen ülkeye hizmet anlamında ortak bir payda da buluşulması taraftarıyım. Vatandaşlarımızın beklentileri, ekonomik bunalımların aşılması gibi işin bu püf noktalarına bakılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Öz Çanakkale Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title