Haberler

Çankaya'da Dört Dörtlük Haziran

Çankaya Belediyesi halkın yaşam alanlarını genişleten yeşil alan ve park çalışmalarına hız vererek, geçen yıl hizmete sunduğu 28 park sayısına, Haziran ayında 4 park daha katacak.

Çankaya Belediyesi halkın yaşam alanlarını genişleten yeşil alan ve park çalışmalarına hız vererek, geçen yıl hizmete sunduğu 28 park sayısına, Haziran ayında 4 park daha katacak. Belediye ayrıca, 4 oyun sokağını da bu ay içinde hizmete sokacak.

Çankaya Belediyesi bu yıl 40 yeni parkın yapımını sürdürüyor. Çankaya ilçesi sınırları içerisinde park yapım onarım, oyun sokakları ve yeni rekreasyon alanları yaratma çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, çeşitli alanlarda ülkeye hizmet veren isimleri de parklarda yaşatmayı amaçlıyor. Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışıyla geçmişten günümüze izler bırakan isimlerin, vatandaşların hafızalarında kalmasını amaçlayan Çankaya Belediyesi, dört dörtlük hizmet veriyor.

Haziran ayında 4 parkı halkın hizmetine sunmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi,

2010 yılı Temmuz ayında Hakkari Yüksekova ilçesinde mazgala teröristlerce yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit düşen Piyade Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven'in adını da Çankaya'da yaşatacak. Öveçler 4. Cadde üzerindeki 1354. ve 1355. Sokakları arasındaki Şehit Barış Yurtseven adına yapılan parkın açılışı 17 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın yeşil alanlarının gelişimine büyük katkılar yapmayı sürdürüyor. Çankaya'da vatandaşın nefes alacağı yeşil alan oluşturma hedefleri doğrultusunda, Türk edebiyatında önemli izler bırakan 'Leylim Ley', 'Aldırma Gönül' gibi unutulmaz eserlerin sahibi Sabahattin Ali'nin adına da bir parka verecek. Çocuk oyun alanları, açıkhava spor aletleri ve yürüyüş parkurunun bulunduğu park Dikmen Keklik Pınarı bölgesinde 23 Haziran'da hizmete açılacak.

Okulların tatile girmesiyle çocuklara evlerinin önünde rahatlıkla oynayabileceği oyun sokaklarının çoğalmasına önem veren Çankaya Belediyesi, 19 Haziran'da, Gökkuşağı Mahallesi 1201. ve 1202. sokaklar, Dikmen Sokullu Turna Sokak ve Özdemir Özok Sokak olmak üzere 4 oyun sokağını hizmete sunacak.

Çankaya Belediyesi, 1 Haziranda Dikmen İlker Mahallesinde Ziya Yılmaz parkını hizmete açmış, 8 Haziranda ise Oran bölgesinde villa bahçesine katılan önemli bir park alanını İpek Parkı adıyla halkın kullanımına sunmuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Dikmen Yerel Haberler

title